Mobilize Limo: Το ηλεκτρικό Renault που προορίζεται αποκλειστικά για επαγγελματικό

Το Limo αποτελεί το πρώτο από τα συνολικά 4 μοντέλα που σκοπεύει να παρουσιάσει η θυγατρική της γαλλικής μάρκας

  • -
  • -

Η θυγατρική μάρκα της Renault, Mobilize, μόλις παρουσίασε το Limo, ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο, το οποίο προορίζεται αποκλειστικά για χρήση ως επαγγελματικό όχημα. Τι μπορεί να είναι αυτό; Από εταιρικά έως και ταξί. Πρόκειται για το πρώτο από συνολικά 4 μοντέλα, τα οποίο θα παρουσιάσει η Mobilize, με τα άλλα 3 να φέρουν τα ονόματα, Bento, Duo και Hippo.

Κίνηση στο Limo χαρίζει ένας ηλεκτροκινητήρας 150 ίππων και 220 Nm ροπής, με την απαιτούμενη ενέργεια να έρχεται από μία μπαταρία 60 kWh. Σαν αποτέλεσμα, το ηλεκτρικό μοντέλο επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 km/h σε 9,6 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 140 km/h. Τα πιο σημαντικά νούμερα όμως, που σίγουρα θα ενδιαφέρουν όσους σκέφτονται να αγοράσουν το μοντέλο της Mobilize είναι, αυτό της αυτονομίας (450 km), αλλά και αυτό της ταχύτητας φόρτισης, με το γαλλικής καταγωγής coupe να φορτίζει 240 km αυτονομίας σε μόλις 40 λεπτά.

Σαν μέγεθος το Limo θυμίζει το Tesla Model 3, όντας μόλις 24 χιλιοστά μικρότερο σε μήκος, 19 σε πλάτος και 34 σε ύψος. Το εσωτερικό είναι πλημμυρισμένο με στοιχεία που μόνο τους μέλημα είναι η παροχή άνεσης και πολυτέλειας. Αρχικά, τον οδηγό υποδέχεται ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών, ο οποίος συνδυάζεται με μία οθόνη 12,3 ιντσών στην κεντρική κονσόλα. Ανάμεσα στα καθίσματα, βρίσκεται επίσης και ένα ψυγείο, ενώ για την άνεση στην δεύτερη σειρά καθισμάτων φροντίζουν οι ρυθμιστές έντασης του ήχου, οι θύρες USB και το επίπεδο πάτωμα. Το coupe τελείωμα της οροφής ίσως να επηρεάζει ελαφρώς τον χώρο αποσκευών, με την χωρητικότητα να περιορίζεται στα 411 λίτρα.

Εξωτερικά το αυτοκίνητο έρχεται σε μόλις 3 αποχρώσεις, μαύρη, γκρι και λευκή, ενώ οι ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, τα φώτα τεχνολογίας LED, τα φλας με εφέ κύλισης και οι ενσωματωμένες λαβές για τις πόρτες που εμφανίζονται όταν ξεκλειδωθεί το αυτοκίνητο, έρχονται στον στάνταρ εξοπλισμό.

Εκτός των άλλων, η Mobilize έχει δημιουργήσει και μία εφαρμογή μέσω της οποίας ο ιδιοκτήτης μπορεί να ελέγξει διάφορες πληροφορίες για το όχημα, ενώ παράλληλα έχει την δυνατότητα να το κλειδώσει/ξεκλειδώσει, να ρυθμίσει τον κλιματισμό, αλλά και να προγραμματίσει τους χρόνους φόρτισης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...