Jeep – Νέοι κινητήρες diesel στην Ευρώπη

Ραντεβού στο Παρίσι

  • -
  • -

Γεμάτο νέες προτάσεις  θα είναι το περίπτερο της αμερικάνικης εταιρείας στο Παρίσι. Η Jeep εκτός από την παρουσίαση του νέου Grand Cherokee στην Ευρώπη, φέρνει και καινούργιες εκδόσεις diesel για τα υπάρχοντα Cherokee, Wrangler και Patriot.

Το νέο Grand Cherokee θα παρουσιαστεί αρχικά με έναν νέο 6κύλινδρο βενζινοκινητήρα, με την έκδοση diesel να συμπληρώνει την γκάμα σε μερικούς μήνες.

Αναβαθμισμένος είναι ο 2.8 CRD των Cherokee και Wrangler, ο οποίος πλέον θα ικανοποιεί  τις προδιαγραφές Euro5. Παράλληλα, το Wrangler υπέστη και ένα μικρής έκτασης facelift, με τις περισσότερες αλλαγές να αφορούν το εσωτερικό του.

Νέα πνοή φέρνει η Jeep για το Patriot, το οποίο αφήνει πίσω τον 2.0 λίτρων diesel κινητήρα της VW που χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος και ο οποίος ήταν ξεπερασμένος τεχνολογικά, για χάρη ενός νέου κινητήρα 2.2 λίτρων. Αυτός προέρχεται από τα ράφια της Mercedes (220 CDI), όμως δεν χρησιμοποιείται πλέον από τους Γερμανούς. Η απόδοση του ήταν 170 ίπποι, αλλά ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί, πόσο θα αποδίδει στο Patriot.

Αλλαγές για το Patriot αναμένονται και στο εσωτερικό, με το νέας σχεδίασης τιμόνι, τα αναβαθμισμένα υλικά και τις νέες ταπετσαρίες να δίνουν μια πιο ποιοτική εικόνα. Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι το Patriot, θα προσφέρεται πλέον και σε εκδόσεις με κίνηση αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...