Τι είναι το πρόγραμμα Atlante της Stellantis;

Η Stellantis, με πρωταγωνιστή το νέο ηλεκτρικό Fiat 500, πρωτοπορεί στην επέκταση του δικτύου ταχυφορτιστών στη Ν. Ευρώπη

  • -
  • -

Το πρόγραμμα “Atlante”, αποτελεί μια φιλόδοξη προσπάθεια για την επέκταση του δικτύου ταχυφορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Ν. Ευρώπη. Στόχος είναι η ευρεία γεωγραφική κάλυψη, με ένα δίκτυο ανοικτό για όλους τους χρήστες, το οποίο θα φορτίζει με πρακτικό και φιλικό προς το περιβάλλον τα ηλεκτρικά οχήματα. Η Stellantis, μέσω της θυγατρικής της Free2Move eSolutions, συμμετέχει στην προσπάθεια με πρωταγωνιστή το νέο αμιγώς ηλεκτρικό 500.

Με το πρόγραμμα “Atlante” δίνεται μια απάντηση στις προτάσεις του πακέτου “Fit for 55” που ανακοίνωσε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και του οποίου οι στόχοι περιλαμβάνουν τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων σε ποσοστό 100% από το 2035, αλλά και τη δημιουργία σταθμών ανεφοδιασμού-φόρτισης στους αυτοκινητόδρομους, ανά 60 km για τα ηλεκτρικά οχήματα και ανά 150 km για τα οχήματα που χρησιμοποιούν υδρογόνο. Συνολικά μέσω του προγράμματος “Atlante” αναμένεται να τοποθετηθούν περισσότεροι από 35.000 ταχυφορτιστές μέσα στα επόμενα 10 χρόνια στη Ν. Ευρώπη.

Η πρόσφατη ανακοίνωση, ότι στην Ιταλία το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με αφετηρία την επαρχία του Πιεμόντε, με πρωτεύουσα το Τορίνο, την ιστορική έδρα της Fiat και τόπο κατασκευής του νέου ηλεκτρικού Fiat 500, έρχεται να ενισχύσει περεταίρω τη σύνδεση του μοντέλου με το πρόγραμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ FIAT 500e

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...