TMI VM180: Κι όμως, πρόκειται για Toyota MR2 του 2001! [Video]

Η «στενή» σχέση της Ιταλίας με την Ιαπωνία

  • -
  • -

Σύμφωνα με την BH auction στο «σφυρί»θα βγει μια σπάνια τροποποίηση του MR 2 μεταξύ 30 και 5 Αυγούστου. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που έχουν κατασκευαστεί μόλις 100 μονάδες για την αγορά της Ιαπωνίας και είναι βασισμένο στο MR2. Το όνομά του είναι TMI VM180 και δημιουργήθηκε από τον ιταλικό οίκο σχεδίασης Zagato. Πρωτοπαρουσιάστηκε στο Geneva Motor Show το 2001 προς τιμή της καλής σχέσης μεταξύ Ιαπωνίας και Ιταλίας.

Αναλυτικότερα, το TMI διαφοροποιείται σχεδιαστικά από το MR2 σχεδόν στα πάντα. Οι προφυλακτήρες εμπρός και πίσω έχουν πιο αιχμηρές γραμμές, τα φωτιστικά σώματα είναι πιο σκούρα και οι ζάντες είναι διαφορετικές από τις εργοστασιακές. Ταυτόχρονα, τα μόνα κοινά στοιχεία που εμφανίζει με το Toyota είναι οι καθρέφτες, η σκληρή οροφή και το εσωτερικό στα περισσότερα σημεία του. Όσο αφορά το τελευταίο, τα δερμάτινα δίχρωμα καθίσματα, ο λεβιές ταχυτήτων και το σήμα στο τιμόνι προσθέτουν μια όμορφη πινελιά στον διάκοσμο της σπάνιας κατασκευής.

Στο κέντρο του αυτοκινήτου είναι τοποθετημένος ο κλασσικός VVTi ατμοσφαιρικός της Toyota. Πρόκειται για έναν 1.800άρη κινητήρα που παράγει 155hp και 178 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων 5 σχέσεων. Παρόλο που δεν βάζει φωτιά στην άσφαλτο έχει ικανοποιητικές επιδόσεις, ειδικά αν συνυπολογιστεί ότι το χαμηλό του βάρος δεν ξεπερνάει τα 1.010 kg. Το συγκεκριμένο TMI μπορεί να βρίσκεται 20 χρόνια στην κυκλοφορία αλλά έχει διανύσει μόνο 40.070 km και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται τουλάχιστον από τις φωτογραφίες είναι εκπληκτική. Τέλος, η τιμή εκκίνησης στη δημοπρασία για την απόκτησή του, ακόμα δεν έχει οριστεί, αλλά εφόσον πρόκειται για ένα σπάνιο και πρωτότυπο αυτοκίνητο είναι πιθανό να ξεπερνάει την αρχική

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...