Νέο Dacia Sandero Stepway: Τι το κάνει ξεχωριστό;

Ένα οικονομικό και πρακτικό crossover με διάθεση για περιπέτεια

  • -
  • -

Το ολοκαίνουριο μοντέλο της Dacia δεν διακρίνεται μόνο για τη μοντέρνα του εμφάνιση. Tο νέο Dacia Sandero Stepway, καθιστά κάθε διαδρομή ενδιαφέρουσα, τόσο με τον άνετο οδηγικό του χαρακτήρα, όσο και με την ικανότητά του να διανύει εύκολα πολύ μεγάλες αποστάσεις με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος. Βλέπετε, ειδικά στην έκδοση διπλού καυσίμου (βενζίνης – υγραερίου), η συνολική αυτονομία του αγγίζει τα 1.500 km!

 

Χάρη στον αποδοτικό κινητήρα 1.0 TCe διπλού καυσίμου (βενζίνης - LPG) με ισχύ 100 ίππων, προσφέρει καλές επιδόσεις και εξαιρετική οικονομία, επωφελούμενο από τη χαμηλή τιμή του υγραερίου, που αποτελεί και το πιο προσιτό καύσιμο της αγοράς. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως το σύστημα υγραεριοκίνησης είναι τοποθετημένο στη γραμμή παραγωγής του αυτοκινήτου, καθώς ο κινητήρας είναι εξ αρχής σχεδιασμένος για να συνεργάζεται με αυτό. Έτσι εξασφαλίζεται η αξιοπιστία και η ασφάλεια του συνόλου.

 

Στο δρόμο, η μελετημένη ανάρτηση του Sandero Stepway συνδυάζει αποτελεσματικότητα σε στροφές, άνεση σε κακοτράχαλες διαδρομές, ασφάλεια στο ταξίδι, αλλά και μια ευχάριστη οδηγική εμπειρία συνολικά. Επιπλέον, χάρη στα 174 mm απόστασης από το έδαφος, το νέο crossover της Dacia έχει τη δυνατότητα να κινηθεί και εκτός των ορίων της ασφάλτου, για να μπορεί έτσι η παρέα να φτάσει απρόσκοπτα ακόμα και στην πιο απομακρυσμένη παραλία.

 

Σύμμαχος στις διακοπές είναι η ευρύχωρη και πρακτική καμπίνα. Πέντε ενήλικες απολαμβάνουν περίσσεια χώρου, ενώ για τις αποσκευές τους φροντίζει ο κορυφαίος χώρος αποσκευών των 410 λίτρων. Στον τομέα της πρακτικότητας, ιδιαίτερης μνείας αξίζουν οι ράγες οροφής που έχουν τη δυνατότητα «μεταμόρφωσης». Με τη βοήθεια ενός κλειδιού που βρίσκεται στο ντουλαπάκι του συνοδηγού, μπορούν να αποσυναρμολογηθούν σε δευτερόλεπτα και να μετατραπούν σε σχάρα οροφής με ικανότητα μεταφοράς αποσκευών βάρους έως και 80 κιλών, όπως οι κανονικές μπάρες μεταφοράς!

Ένα άνετο κι ευχάριστο ταξίδι όμως προϋποθέτει και ευκολίες από ένα σύγχρονο σύστημα infotainment. Στο νέο Dacia Sandero Stepway υπάρχουν τρεις επιλογές σε συστήματα πολυμέσων, με το κορυφαίο Media Nav να παρέχει ενσωματωμένη λειτουργία δορυφορικής πλοήγησης και ασύρματη σύνδεση smartphone, μέσω των λογισμικών Apple CarPlay και Android Auto, με πύλη πρόσβασης τη μεγάλη οθόνη αφής 8’’.

 

Με γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών, αλλά και την άνεση στο ταξίδι, το νέο Sandero Stepway είναι εφοδιασμένο με σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, ενώ βασίζεται στη νέα, στιβαρή πλατφόρμα CMF του Renault Croup. Πιο συγκεκριμένα, στο βασικό του εξοπλισμό περιλαμβάνεται το σύστημα ενεργού φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης (Emergency Brake Assist), η υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill start assist), αλλά και οι νέοι προβολείς full LED, με αυτόματη ενεργοποίηση. Παράλληλα, το νέο Sandero Stepway μπορεί να εξοπλιστεί με σύστημα ειδοποίησης τυφλού σημείου (Blind Spot Warning), αλλά και σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης με 4 αισθητήρες ραντάρ, εμπρός και πίσω, και κάμερα οπισθοπορείας.

Το νέο Dacia Sandero Stepway είναι διαθέσιμο σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές που ξεκινούν από τα 14.380 €. Αξίζει να σημειωθεί πως η έκδοση 1.0 TCe 100 LPG, που προσφέρει την έξτρα οικονομία και αυτονομία του υγραερίου, ξεκινά από τα 14.780 €, δηλαδή μόλις 400 ευρώ περισσότερα από την «απλή» βενζινοκίνητη έκδοση 1.0 TCe των 90 ίππων. Σε κάθε περίπτωση, το νέο Sandero Stepway καλύπτεται από εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών και δωρεάν οδική βοήθεια 3 ετών, για να προσφέρει σιγουριά και ξεγνοιασιά σε κάθε διαδρομή.

Ανακάλυψε το Νέο Sandero Stepway

Κλείσε τώρα ένα test drive με το Νέο Sandero Stepway

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...