Kia EV6 – “Ποιοι είναι ανταγωνιστές μας; Δεν τους βλέπω...”

Αποκλειστική συνέντευξη με τον Luc Donckerwolke, Chief Creative Officer του Hyundai Motor Group, οδηγώντας το ολοκαίνουριο Kia EV6.

  • -
  • -

Το κορυφαίο στέλεχος του Hyundai Motor Group παγκοσμίως σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο GOCAR. O Μιχάλης Γεωργιάδης, εκλέκτορας για το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς οδηγεί το επαναστατικό ηλεκτρικό Kia EV6 με τον Επικεφαλής Σχεδιασμού του ομίλου Luc Donckerwolke στη θέση του συνοδηγού. Σε μια συνέντευξη για τις ιδιαιτερότητες του κορυφαίου μοντέλου της μάρκας, για όλα αυτά που το κάνουν ξεχωριστό και για το πώς εκφράζει όλες τις αξίες της μάρκας για το μέλλον.

Ποιες είναι οι προκλήσεις αλλά και οι ευκαιρίες που δημιουργεί για τους σχεδιαστές η αντικατάσταση του θερμικού κινητήρα από το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης; Ποια είναι τα αυτοκίνητα από τα οποία αντλεί την έμπνευσή του; Ποια είναι η στάση του απέναντι στον ανταγωνισμό; Αλλά και πώς θα είναι τα αυτοκίνητα στο μέλλον;



Με μια μακρά καριέρα που περιλαμβάνει πολλαπλές βραβεύσεις και προυπηρεσία σε μάρκες όπως η Peugeot, Audi, Lamborghini και Bentley, o Luc είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία που έχει τη δύναμη να δημιουργεί τις εξελίξεις. Είναι στη φύση του σχεδιαστή να βρίσκεται αρκετά χρόνια μπροστά από την  εποχή του /  μας.

Το EV6 είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που δημιουργήθηκε από λευκό χαρτί για να είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό. Βασίζεται στη νέα πλατφόρμα E-GMP, εφοδιάζεται με δύο μπαταρίες 58 ή 77.4 kWh. Και οι δύο προσφέρονται με επιλογή ενός ηλεκτροκινητήρα και κίνηση μόνο πίσω ή μετάδοση AWD με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα τροχών. Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Kia ενσωματώνει μια σειρά από καινοτομίες, όπως το ηλεκτρικό κύκλωμα  800 V, μοναδικό στην κατηγορία, το οποίο σε Supercharger επιτρέπει τη φόρτιση 10-80% σε μόλις 18 λεπτά.



Το EV6 δημιουργήθηκε για να συνδυάσει τις δυνατότητες ενός SUV σε ό,τι έχει να κάνει με την πρακτικότητα, με τις ισχυρές επιδόσεις και την ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά ενός οικογενειακού σπορ αυτοκινήτου. Και παρότι λανσάρεται ως μια πρόταση που δίνει έμφαση στο συναίσθημα, δεν υστερεί σε πρακτικότητα, όπως δείχνει η ευρύχωρη διαμόρφηση της καμπίνας και ο χώρος αποσκευών 520 λίτρων.

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΙΓΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΗ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΗΣ KIA ΕΔΩ

Δείτε στο video την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξης που μας παραχώρησε και μάθετε τα πάντα για το νέο Kia EV6, και όχι μόνο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...