Η Τoyota μειώνει κατά 40% την παραγωγή της. Μάθετε το λόγο!

Κατακόρυφη πτώση θα σημειώσει η παραγωγική ικανότητα αυτοκινήτων της Toyota τον επόμενο μήνα

  • -
  • -
Η Τoyota μειώνει κατά 40% την παραγωγή της. Μάθετε το λόγο!

Η Toyota το Σεπτέμβριο θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής κατά 40%, πέφτοντας από τα περίπου 900.000 αυτοκίνητα που έχει τη δυναμική να παράγει υπό κανονικές συνθήκες, στα μόλις 540.000 οχήματα, με τα προβλήματα να επηρεάζουν κατά κύριο λόγο τις μονάδες της στην Ασία και τις ΗΠΑ. Τι προκαλεί την τεράστια αυτή πτώση στην παραγωγή; Η έλλειψη chip!

Με εξαίρεση την επέκταση της καλοκαιρινής παύσης της παραγωγής κατά μία εβδομάδα στα εργοστάσιά της στη Γαλλία, την Τσεχία και την Τουρκία, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία έδειχνε μέχρι σήμερα να αντιμετωπίζει λιγότερα προβλήματα από άλλα μεγάλα ονόματα της αγοράς. Τα αποθέματα σε chip που είχε εξασφαλίσει η εταιρεία, ως μέρος του επιχειρηματικού σχεδίου της που ακολούθησε μετά το μεγάλο σεισμό και το τσουνάμι του 2011, της επέτρεψαν να λειτουργεί σχεδόν σε κανονικούς ρυθμούς μέχρι σήμερα.

Όμως, τώρα πλέον και ο ιαπωνικός κολοσσός καλείται να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν εδώ και μήνες και οι υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες, με τα στελέχη της ωστόσο να σημειώνουν ότι εκτιμούν ότι θα καταφέρουν να καλύψουν τις απώλειες στην παραγωγή μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς.

Μια εκτίμηση βέβαια που είναι κόντρα στο δυσοίωνο κλίμα του συνόλου της αγοράς, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας ως προς την έλλειψη chip που παρουσιάζει η αγορά. Μάλιστα, τον προηγούμενο μήνα ο επικεφαλής της Intel σημείωσε ότι το δεύτερο μισό του 2021 η έλλειψη chip θα κορυφωθεί, τοποθετώντας την επιστροφή στην κανονικότητα στο τέλος του 2022 ή στο 2023.

ΠΗΓΗ: deasy.gr

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...