Πώς να μετατρέψετε το Lada Niva σας σε ηλεκτρικό μόνο με 2800 ευρώ;

Η Elantrie είναι η εταιρία που αναλαμβάνει ηλεκτρικές μετατροπές, με το Lada Niva να είναι το πρώτο εγχείρημά της!

  • -
  • -

Το Lada Niva είναι ένα από τα πιο σκληροτράχηλα αυτοκίνητα που δημιουργήθηκαν ποτέ! Έτσι μια νέα εταιρία με το όνομα Elantrie, ανέλαβε την μετατροπή του παλιού Lada Niva σε ηλεκτρικό για 2.800ευρώ. Η Elantrie ιδρύθηκε από τον Γερμανό Willibald Schmid και ειδικεύεται στις μετατροπές θερμικών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί ο Schmid εκτός από το Lada προχώρησε στον εξηλεκτρισμό ενός Golf MK3 και του Logan 2.

Πιο συγκεκριμένα, για όσους δεν γνωρίζουν πολλά για το Niva, από το εργοστάσιο κυκλοφόρησε με έναν θερμικό κινητήρα 1,7 λίτρων που απέδιδε 83 ίππους. Ωστόσο, το συγκεκριμένο ηλεκτρικό Lada Niva χρησιμοποιεί το μπλόκ του θερμικού κινητήρα και επάνω του εδράζεται ο ηλεκτροκινητήρας που με την μπαταρία των 30kWh εξασφαλίζει αυτονομία 100km. Σε αντίθεση με το Logan 2, τοποθετήθηκε μπαταρία 27kWh και η αυτονομία του φτάνει έως και τα 150km.

Φυσιολογικά, ο κινητήρας εσωτερικής καύσης δεν λειτουργεί όπως έχουμε συνηθίσει αφού η κεφαλή έχει αφαιρεθεί και στην θέση της έχει τοποθετηθεί ο ηλεκτροκινητήρας που συνδέεται με τον στροφαλοφόρο άξονα μέσω μιας μετάδοσης με ιμάντα ή καδένα. Επιπλέον, η μπαταρία του Niva τοποθετήθηκε στην θέση όπου βρισκόταν το ρεζερβουάρ. Πιστεύετε ότι μια τέτοια μετατροπή της τάξης των 2.800 ευρώ αξίζει για το Lada Niva;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...