Toyota Land Cruiser: Δείτε το νέο Cruiser να αξιοποιεί τις off-road δυνατότητές του [Video]

Μπορεί το νέο Cruiser να ανταπεξέλθει σε όλους τους τύπους εδάφους;

  • -
  • -

Το Land Cruiser αποτελεί ένα από τα κορυφαία off-road μοντέλα της Toyota και είναι προσανατολισμένο στο να καταπίνει κάθε δύσβατο μονοπάτι. Ωστόσο παρόλο που στην θεωρία όλα ακούγονται εύκολα πως ανταποκρίνεται στην πράξη το Cruiser σε διαδρομές γεμάτες βράχους, νερά και φυσικά χώμα; Πριν δούμε… ας μάθουμε!

Πιο αναλυτικά το μεγάλο SUV έχει πληθωρικές διαστάσεις, με το μήκος να φτάνει τα 4.965mm, το πλάτος τα 1.990mm και το ύψος τα 1.945mm, ενώ το έδαφος απέχει από την καρότσα 230mm . Παράλληλα η πλατφόρμα στην οποία βασίστηκε η Toyota είναι η TNGA-F και έχουν γίνει αρκετές τροποποιήσεις, προκειμένου το βάρος του οχήματος να μειωθεί κατά 200kg. Ενώ το βάρος μειώθηκε αισθητά οι μηχανικοί της ιαπωνικής εταιρίας δεν σταμάτησαν εκεί αφού τοποθέτησαν οροφή αλουμινίου προκειμένου  το κέντρο βάρους να μετακινηθεί πιο χαμηλά στο έδαφος.

Ανοίγοντας το καπό του νέου SUV από κάτω εδράζεται ένας V6 κινητήρας βενζίνης, 3,5-λίτρων, με 2-πλη τουρμπίνα και αποδίδει 420hp, με 650Nm ροπής ικανός να πετύχει το κλασσικό 0-100km/h σε μόλις 6,7 sec. Από την άλλη, για τους λάτρεις τις ροπής, η

Toyota

διαθέτει έναν τούρμπο πετρελαιοκινητήρα, 3,3-λίτρων που αποδίδει 309 hp και 700 Nm ροπής. Σε όποια και από τις δύο εκδόσεις επιλέξετε, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία εξοπλίζει το κινητήριο σύνολο με 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, που μέσω 3ων διαφορικών στέλνει την κίνηση και στους 4 τροχούς. Επειδή όμως μια εικόνα ισούται… με χίλιες λέξεις σας επισυνάπτουμε το βίντεο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...