Η Toyota συνεργάστηκε με την Lego και δημιούργησαν ένα Supra από… τουβλάκια!

Μπορείτε να μαντέψετε πόσα κομμάτια χρειάστηκαν, αλλά και πόσο ζυγίζει;

  • -
  • -

Η Gazoo Racing της Toyota γιορτάζει τα 35 χρόνια από την δημιουργία του πρώτου Supra και συνεργάζεται με την Lego ώστε να δημιουργήσουν ένα Supra τελευταίας γενιάς από… τουβλάκια! Οι δύο πρώτες γενιές του μοντέλου, από το 1978 έως και το 1986, έφεραν την ονομασία "Celica Supra", με το Mk3, αλλά και όσα ακολούθησαν, να απαρνούνται το πρώτο μέρος του ονόματος και να μένει το Supra που όλοι ξέρουμε.

Για την κατασκευή του ιαπωνικού sportscar από Lego χρειάστηκαν 480.000 κομμάτια, ενώ τα μόνα μέρη του αυτοκινήτου τα οποία δεν αποτελούνται από το διάσημο δανέζικης καταγωγής τουβλάκι, είναι το κάθισμα του οδηγού, το τιμόνι, ο πίνακας οργάνων, οι τροχοί και όλα τα διακριτικά που βρίσκονται στο εξωτερικό του αυτοκινήτου. Ταυτόχρονα, το ακριβές αντίγραφο έρχεται με λειτουργικά φώτα πορείας και φώτα ημέρας. Ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν μέρη από το πραγματικό μοντέλο είναι διότι το κίτρινο "παιχνίδι" που βλέπετε, μπορεί να οδηγηθεί. Πρόκειται μάλιστα για αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο, το οποίο όμως μην περιμένετε όμως μην περιμένετε να παρέχει επιδόσεις επιπέδου Tesla, καθώς η τελική του ταχύτητα αγγίζει μόλις τα 28 km/h.

Τέλος, να σημειωθεί πως δεν πρόκειται για το μοναδικό αυτοκίνητο πραγματικών διαστάσεων που δημιούργησε η Lego, καθώς η εταιρία έχει ξανά συνεργαστεί στο παρελθόν με άλλες γνωστές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Lamborghini, η Bugatti και η McLaren.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...