Το ομοίωμα από LEGO της McLaren Senna ζυγίζει 500 κιλά περισσότερο από το κανονικό μοντέλο

Lego και McLaren ενώνουν για άλλη μια φορά τις δυνάμεις τους σε ένα κομψοτέχνημα πραγματικού μεγέθους

  • -
  • -

Το 2017, Lego και McLaren ένωσαν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας μια McLaren  720S σε πραγματικό μέγεθος. Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε ένα άλλο μοντέλο. Αυτή τη φορά, λοιπόν, η πλούσια τεχνογνωσία των δύο εταιρειών βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην κατασκευή μιας McLaren Senna πλήρους κλίμακας, κατασκευασμένη από περίπου 500.000 τουβλάκια.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΗ MCLAREN 720S ΑΠΟ ΤΟΥΒΛΑΚΙΑ LEGO ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Προκειμένου να λάβει το μοντέλο «σάρκα και οστά» επιστρατεύτηκε μια ειδική ομάδα 42 ατόμων της Lego, με την υλοποίηση του εντυπωσιακού εγχειρήματος  να απαιτεί σχεδόν 5.000 ώρες χειροποίητης συναρμολόγησης. Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είναι εννιά φορές μεγαλύτερο απ’ αυτό που χρειάστηκε για την επίσης χειροποίητη συναρμολόγηση της «ζωντανής» McLaren Senna. Σε επίπεδο σχεδίασης, ναι μεν οι ομοιότητες μεταξύ του “original” μοντέλου και του… ειδώλου του είναι καταφανείς, το τελευταίο δε ζυγίζει 500 kg περισσότερο, ήτοι 1.700 kg.

Όπως είναι ευλογοφανές, το ομοίωμα της McLaren δεν προσφέρεται για οδήγηση. Οι λάτρεις της φίρμας, ωστόσο, μπορούν να κάτσουν πίσω από το τιμόνι του, καθώς και να πατήσουν το κουμπί εκκίνησης, το οποίο βρίσκεται στην οροφή. Η συγκεκριμένη ενέργεια θα σημάνει την παραγωγή ενός εντυπωσιακού ήχου, παρόμοιου με αυτόν που αναδύεται από την McLaren Senna όταν αυτή παίρνει μπρος. Παράλληλα, όσοι επιβιβαστούν στο σαλόνι του έχουν τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουν τα φώτα, καθώς και το σύστημα infotainment, το οποίο φιλοξενεί το συναρμολογημένο μοντέλο.

Το πρωτοποριακό δημιούργημα πλήρους κλίμακας, αποτελεί το τελευταίο προϊόν της εταιρικής συνεργασίας μεταξύ του ομίλου Lego και της McLaren Automotive.

 Για τις ανάγκες γνωριμίας του μοντέλου με το κοινό, έχει προγραμματιστεί μια σειρά εκδηλώσεων ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων το Festival Ταχύτητας του Goodwood, το οποίο θα διεξαχθεί στις αρχές του προσεχούς Ιουλίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...