To νέο σύστημα της Mercedes-Benz προειδοποιεί για λακκούβες και σαμάρια

Δείτε σε ποια μοντέλα παλαιότερης χρονολογίας μπορεί να εγκατασταθεί

  • -
  • -

Η τελευταία ανακάλυψη της Mercedes-Benz αφορά την λειτουργία "Car-to-X Communication", η οποία πλέον έχει την ικανότητα να προειδοποιεί για λακκούβες και σαμαράκια 10" πριν την διέλευση του οχήματος από το επίμαχο σημείο. Η νέα τεχνολογία βρίσκεται προεγκατεστημένη στις νέες C-Class, S-Class και EQS, αρκεί να είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία "Car-to-X Communication". Επιπλέον, όλα τα μοντέλα Mercedes-Benz που έχουν κατασκευαστεί από το 2016 κι έπειτα, μπορούν να επωφεληθούν από τις εν λόγω πληροφορίες, αρκεί να υπάρχει ενεργός λογαριασμός  Mercedes me και το "Car-to-X" να έχει ενεργοποιηθεί.

Πιο αναλυτικά, η νέα αυτή τεχνολογία εμφανίζει ενδείξεις που προειδοποιούν για την ύπαρξη τόσο για σαμαράκια όσο και για λακκούβες. Πως καταχωρούνται όμως αυτές θα αναρωτιέστε. Τα τρία μοντέλα που προαναφέραμε ανιχνεύουν την οποιαδήποτε ανωμαλία του οδοστρώματος όταν ξεπεραστεί ένα όριο σε απότομη συμπίεση της ανάρτησης. Στην συνέχεια αυτή η πληροφορία ανεβαίνει στην βάση δεδομένων της γερμανικής εταιρίας μέσω δικτύου τηλεφωνίας που διαθέτει το αυτοκίνητο. Το οπτικό σήμα θα εμφανίζεται στην οθόνη του infotainment με την ένδειξη «Look out, pothole!» ή «Attention, speed bump»  για τις νέες EQS,

C-Class

,

S-Class

, ενώ σε παλαιότερα μοντέλα θα εμφανίζεται το μήνυμα «Traffic event ahead». Και στις δύο περιπτώσεις συνοδεύεται και από ηχητικό ειδοποίηση.
Φυσικά, η Mercedes-Benz έχει μεταφράσει τα παραπάνω λεκτικά σε 36 διαφορετικές γλώσσες, ενώ το συγκεκριμένο σύστημα παρέχει ακόμη μία λειτουργία παρόμοιας φιλοσοφίας με τίτλο "Crosswind Assist". Ενεργοποιείται στην περίπτωση κάποιας ισχυρής ριπής ανέμους η οποία πλαγιοκοπεί το όχημα και αυτό που κάνει είναι να βοηθά τον οδηγό να διατηρήσει ευκολότερα τον έλεγχο του αυτοκινήτου, πραγματοποώντας στοχευμένες παρεμβάσεις στο σύστημα πέδησης και διεύθυνσης. Παράλληλα, γίνεται και εδώ ενημέρωση του Mercedes-Benz cloud, ώστε να ειδοποιηθούν οδηγοί που μπορεί να ακολουθούν.

system

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...