Η Lamborghini Countach επιστρέφει – Δες τις πρώτες εικόνες

Ο θρύλος ξαναγεννιέται με 800 ίππους. Θα είναι υβριδικός ή όχι

  • -
  • -

Θύελλα ενθουσιασμού προκάλεσε η δήλωση της Lamborghini που θέλει το θρυλικό όνομα Countach να επιστρέφει για να κοσμήσει το δεύτερο νέο supercar που περιμέναμε για φέτος. Σύμφωνα με τον CEO της ιταλικής μάρκας, Stefan Winkelmann, η νέα Countach θα πάρει μεγάλο μέρος από τα μηχανικά μέρη της Sian, κάτι που σημαίνει πως λογικά πίσω από τα καθίσματα θα βρίσκεται ένας V12 6,5 λίτρων, με την ισχύ του κάπου στο φάσμα των 800 ίππων. Τα συγκεκριμένα στοιχεία χάριζαν στην Sian επιδόσεις της τάξης των 0-100 km/h σε κάτω από 3 sec και τελική που ξεπερνά τα 350 km/h, άρα περιμένουμε το νέο μοντέλο να είναι τίποτα λιγότερο από εκρηκτικό.

Σύμφωνα με τις ελάχιστες, πρώτες φωτογραφίες που έχουμε στα χέρια μας, το σημαντικότερο στοιχείο που μπορούμε να διακρίνουμε είναι πως η νέα Countach παίρνει έμπνευση από την πρώτη γενιά του 50χρονου πλέον supercar, το οποίο ερχόταν χωρίς αεροτομή.

Αυτό που επίσης ξέρουμε, είναι πως η το νέο μοντέλο θα είναι η τελευταία Lamborghini με το σημερινό υβριδικό σύστημα της εταιρείας, δηλαδή με κινητήρα 34 PS στο κιβώτιο και υπερπυκνωτή για την τροφοδοσία του με ρεύμα. Όσον αφορά τον αντικαταστάτη της Aventador, εκεί ξέρουμε πως ο V12 θα παραμείνει, αλλά πλέον θα συνοδεύεται από υβριδικό σύστημα τεχνολογίας plug-in.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...