Πώς να κάνεις το Ford Focus ST πιο γρήγορο από το Focus RS με κόστος μικρότερο των 850 ευρώ;

Η Mountune "βάζει" πάλι το χέρι της και κάνει θαύματα

  • -
  • -

Η Mountune, ο γνωστός βελτιωτικός οίκος που ειδικεύεται σε μοντέλα της Ford Performance, μόλις αποκάλυψε το δεύτερο στάδιο βελτίωσης για την τέταρτη γενιά του Ford Focus ST. Πιο συγκεκριμένα το νέο κιτ με κωδικό m365, υπόσχεται να εκτοξεύσει την ιπποδύναμη από τους 280 στους 365, όπως προδιαθέτει και το όνομα, ενώ η ροπή αγγίζει πλέον τα 560 Nm.

Σύμφωνα με τους μηχανικούς της Mountune, το συγκεκριμένο πακέτο αποτελεί εξέλιξη του πρώτου m330 που είχαν κατασκευάσει, με τις διαφορές να βρίσκονται στο φίλτρο άερα και την εξάτμιση. Υπάρχουν 4 στάδια για την ιπποδύναμη, με το καθένα να φέρνει και διαφορετική απόδοση: Το m365, το m330, η εργοστασιακή ρύθμιση και το αντικλεπτικό. Παράλληλα, αλλαγές έχουν γίνει και στο ήδη υπάρχον track mode, αλλά και στην επιλογή για οδήγηση σε βρεγμένο οδόστρωμα. Τέλος, ενίσχυση έχει υποστεί ο ήχος της εξάτμισης, ενώ το launch control έχει ρυθμιστεί για ακόμη πιο εκρηκτικές επιταχύνσεις.

Η επιλογή αυτών των προγραμμάτων γίνεται μέσω της εφαρμογής SMARTflash από το τάμπλετ ή το κινητό. Τέλος το πιο σημαντικό όλων είναι πως όσα προαναφέραμε κοστίζουν £689 (815ευρώ) και δεν μειώνουν την αξιοπιστία του αυτοκινήτου. Εσείς τι λέτε; Χρειάζονται οι παραπάνω ίπποι ή πρόκειται για υπερβολή;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...