Ένας «καυτός» γύρος στο Nurburgring, με την νέα M4 Competition [Video]

Η νέα BMW χρειάστηκε 7 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει έναν γύρο! Καλύτερα ή χειρότερα από την προηγούμενη Μ της σειράς 4;

  • -
  • -

Με την ζέστη να βαράει κόκκινο, η καυτή άσφαλτος του Nurburgring τους τελευταίους 2 μήνες έχει γνωρίσει μεγάλες στιγμές. Κατασκευαστές όπως η Porsche με την GT2 RS, η Audi με το RS3 και κάποιοι άλλοι πιέζουν τα αυτοκίνητά τους προκειμένου να κατεβάσουν ολοένα και περισσότερο τους χρόνουςτων μοντέλων τους. Έτσι ερχόμαστε στο σήμερα και η BMW, με την τελευταία γενιά της M4 Competition χρειάστηκε 7min και 30sec για να ολοκληρώσει τη γερμανική πίστα. Στο βίντεο παρακάτω είναι εμφανές, ότι το εκρηκτικό sedan της σειράς 4, σε κάποιες στροφές έχασε την αγωνιστική γραμμή, κάτι που σίγουρα στοίχισε κάποια πολύτιμα δευτερόλεπτα στο τελικό αποτέλεσμα.

Βέβαια, η προηγούμενη γενιά της M4, στην έκδοση GTS, με τα ίδια ελαστικά έκανε χρόνο περίπου 3 sec πιο γρήγορο σε σχέση με το φετινό. Για να σας δώσουμε ένα μέτρο σύγκρισης, η Audi νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ολοκλήρωσε τα 20,8 Km της ειδικής διαδρομής σε 7min και 40sec δηλαδή 10 sec περισσότερα από το αρκετά πιο βαρύ BMW. Παράλληλα, πίσω στο 2019 η Corvette C8 που είναι ένα γνήσιο supercar, με το Z51 πακέτο ολοκλήρωσε το Nurburgring κατά 1 sec ταχύτερα της M4 competition.

Επιπλέον, για όσους δεν γνωρίζουν για την M4 παίρνει ζωή από έναν 3λιτρο, 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα, που αποδίδει 510hp και 650Nm μέγιστης ροπής. Ενώ η ιπποδύναμη ακούγεται υπεραρκετή το παχουλό σύνολο των 1699 κιλών θέτει όρια στους πιο γρήγορους ρυθμούς. Ή μπορεί και όχι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...