Ένα Mazda MX-5 φόρεσε off road «παπούτσια» και κατακτά τα βουνά

Η αλήθεια είναι ότι το roadster της Mazda διακρίνεται για πολλά, όχι όμως για τις off road ικανότητές του. Αυτό ισχύει για τα υπόλοιπα MX-5, όχι για το συγκεκριμένο.

  • -
  • -

Αν γνωρίζατε κάποιον που σας έλεγε ότι αγόρασε ένα Mazda MX-5 RF του κουτιού και του έβαλε εκτός δρόμου ελαστικά για να το χρησιμοποιεί σε offroad διαδρομές, μάλλον θα τον κοιτάζατε σαν να είναι τρελός. Με μια αντίστοιχη απορία θα κοιτάξετε και τις φωτογραφίες του συγκεκριμένου MX-5, του οποίου ο ιδιοκτήτης έκανε ακριβώς αυτό: το προσάρμοσε κατάλληλα για να μπορεί να το οδηγεί ακόμη και εκτός ασφάλτου.

ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΟ MAZDA MX-5 RF

Σύμφωνα με τον ίδιο, το MX-5 RF τον συναρπάζει σε κάθε του βόλτα αλλά πολλές φορές ήθελε να φτάσει σε μερικά μέρη όπου αναγκαστικά θα έπρεπε να πατήσει χώμα. Δεν θα ήθελε να πάρει κάποιο άλλο όχημα για να πηγαίνει σε τέτοια μέρη, καθώς όπως ο ίδιος λέει, η χωμάτινη διαδρομή αντιπροσωπεύει το 10% της συνολικής και θα ήταν κρίμα να χάσει το υπόλοιπο 90% οδήγησης του MX-5 για ένα τόσο μικρό ποσοστό. Οπότε, σκέφτηκε να δώσει μερικές offroad ικανότητες στο ιαπωνικό roadster!

Οι αλλαγές που έκανε δεν είναι και πολύ μεγάλες. Για την ακρίβεια, το μόνο που έκανε ήταν να αλλάξει ζάντες και να βάλει offroad ελαστικά με «τακούνι»! Επίσης, αφαίρεσε μερικά προστατευτικά που «έβρισκαν» στα ελαστικά λόγω της μεγαλύτερης διαμέτρου τους και αντικατέστησε τους θόλους εσωτερικά, για τον ίδιο λόγο, αφού εμπόδιζαν την πλήρη κίνηση των τροχών με το τιμόνι γυρισμένο στο τέρμα του.

Τα all-terrain ελαστικά της Falken είναι 27 ιντσών και συνδυάζονται με μια τετράδα ζάντες της Sparco. Η μετάδοση της κίνησης παραμένει αποκλειστικά στους πίσω τροχούς και ο ιδιοκτήτης τονίζει ότι αυτό χρειάζεται προσοχή. Από λασπωμένα κομμάτια ή άλλα σημεία με χαμηλή πρόσφυση φροντίζει να περνάει με αρκετή ταχύτητα αφού αν σταματήσει, δύσκολα θα ξεκινήσει ξανά. Στο μέλλον έχει στο πλάνο του να τοποθετήσει ανάρτηση της Fox.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...