Δεύτερη νιότη για τη σειρά 70 του Toyota Land Cruiser

Δες τι περιλαμβάνει η 12μηνη ολική αναβάθμιση που θα εκσυγχρονίσει το 37 ετών pick-up

  • -
  • -

Η σειρά 70 του Toyota Land Cruiser, κυκλοφόρησε το 1984 και αποτελεί ένα από τα πιο σκληροτράχηλα οχήματα που κατασκευάστηκαν ποτέ. Έτσι μετά από 37 χρόνια και έχοντας ακόμα απήχηση στην αγορά, ένας αντιπρόσωπος της Toyota στην Αυστραλία, θα ανανεώσει ριζικά την σειρά 70 μέσα σε 12 μήνες. Στόχος της εταιρίας είναι η αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων μοντέλων και όχι η εξέλιξη καινούργιων.

Όπως γνωρίζουμε το συγκεκριμένο Land Cruiser κυκλοφόρησε μονοκάμπινο και διπλοκάμπινο. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε στο Motoring, η ανανέωση θα περιλαμβάνει τόσο εσωτερικές τροποποιήσεις όσο και ουσιαστικές αλλαγές στο σασί του.

Πιο αναλυτικά, το εσωτερικό του ανανεωμένου pick up θα αποκτήσει μία οθόνη αφής 6,1 ιντσών και θύρες USB. Επιπλέον, το αυτοκίνητο θα εφοδιαστεί με όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας όπως traction control  και αερόσακους. Οι αλλαγές όμως δεν σταματούν μόνο εκεί.

Όπως είναι λογικό, ο κινητήρας που θα δίνει ζωή στο νέο Cruiser θα έχει λιγότερους ρύπους και καθαρότερη λειτουργία. Αυτή την στιγμή, διατίθεται με έναν V8 κινητήρα πετρελαίου 4,5 λίτρων,  που αποδίδει 202 hp και μέγιστη ροπή 430 Nm. Ωστόσο στο μέλλον είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήσουν έναν κινητήρα, επίσης πετρελαίου, αλλά αυτή την φορά με 6 κυλίνδρους σε διάταξη V που θα συνεργάζεται με διπλό υπερσυμπιεστή και θα αποδίδει 305 άλογα και 700 Nm ροπής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...