Ένα από τα μόλις 140 NSX-R που δημιουργήθηκαν ποτέ τώρα μπορεί να γίνει δικό σου!

Η R έκδοση του NSX είναι κατά 100 κιλά ελαφρύτερη της απλής

  • -
  • -

Το Honda NSX είναι ένα ιαπωνικό supercar που παρουσιάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του '90 και ξεχώρισε για την μοναδική του σχεδίαση, τον ατμοσφαιρικό του κινητήρα και την απαράμιλλη οδηγική του συμπεριφορά. Μετά από τόσα χρόνια, παραμένει δημοφιλές και συχνά πωλούνται NSΧ σε αρκετά υψηλές τιμές,  όπως αυτό εδώ που μάλιστα είναι σχετικά σπάνιο, μιας και πρόκειται για την κορυφαία έκδοση R.

Πρόκειται για μια πιο «μαχητική» έκδοση του Nsx που διακρίνεται για το μειωμένο βάρος κατά 100 κιλά από το απλό, χάρη στην αντικατάσταση κάποιων μερών με carbon fiber υλικά. Είναι η Facelift εκδοχή του μοντέλου και δημιουργήθηκαν το 2002 μόνο 140 μονάδες. Όπως είναι λογικό εφόσον είναι 1 από τις 140 μονάδες που κατασκευάστηκαν παγκοσμίως, η τιμή εκκίνησης της απόκτησής του είναι αρκετά τσουχτερή.

Συγκεκριμένα, οι Torque GT όρισαν το ποσό των 346.000 ευρώ, παρόλο που το αυτοκίνητο έχει ήδη διανύσει 50.920Km.

Ο κινητήρας που κινεί το NSX-R είναι ο ίδιος ατμοσφαιρικός V6 κινητήρας της απλής έκδοσης των 3,2 λίτρων που αποδίδει 276 hp. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός 6-τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου. Εσύ αν είχες την δυνατότητα θα το αγόραζες;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...