Είναι Hyundai και καίει υδρογόνο!

Φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούν υδρογόνο για την κίνησή τους θα αναλάβουν δράση στην Καλιφόρνια.

  • -
  • -

Από τις αρχές του 2023, η Hyundai θα παραδώσει 30 νέα φορτηγά οχήματα υδρογόνου XCIENT Fuel Cell στην Καλιφόρνια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση σε υδρογονοκίνητα οχήματα κατηγορίας Class 8 στις ΗΠΑ και γίνεται με σκοπό να βελτιωθεί η κατάσταση με την ατμοσφαιρική ρύπανση στην περιοχή, ένα ζήτημα που απασχολεί εδώ και χρόνια τις μεγάλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα συγκεκριμένα φορτηγά έχουν δοκιμαστεί από τη Hyundai για περισσότερα από 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα σε πραγματικές συνθήκες και εξασφαλίζουν αυτονομία που ξεπερνά τα 800 χιλιόμετρα. Η κορεάτικη μάρκα θα αντλεί δεδομένα από αυτά τα οχήματα και θα τα αξιοποιήσει στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων που θα έχουν ένα περισσότερο φιλικό προς το περιβάλλον προφίλ, για να γίνουν οι εταιρικοί στόλοι οχημάτων πιο «πράσινοι».

Η επίτευξη της συμφωνίας έγινε ύστερα από συναντήσεις τόσο με ιδιωτικούς, όσο και με δημόσιους φορείς και τα φορτηγά θα είναι διαθέσιμα στους χρήστες τους μέσω μισθώματος. Παράλληλα θα δημιουργηθεί και ένας νέος σταθμός ανεφοδιασμού υδρογόνου στο Oakland, που θα επιτρέπει την ακόμη πιο εύκολη χρήση τέτοιου είδους οχημάτων στην περιοχή.

Σύμφωνα με το πλάνο της Hyundai, μέχρι το 2025 θα έχει φτιάξει 1.600 XCIENT Fuel Cell για την αγορά της Ευρώπης. Τα πρώτα 46 έχουν ήδη ξεκινήσει να «εργάζονται» στην Ελβετία και μέσα σε 11 μήνες έκαναν πάνω από 1.000.000 χιλιόμετρα. Υπολογίζεται ότι εξοικονομήθηκαν 630 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα, από το αν χρησιμοποιούσαν φορτηγά με κινητήρες ντίζελ.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...