Ford E- Transit: Δείτε το video με τα βασανιστήρια που περνάει το ηλεκτρικό van στις δοκιμές εξέλιξης

Η Ford δοκιμάζει τα επαγγελματικά της σε τόσο ακραίες συνθήκες που είναι αδύνατο να εκτεθούν σε χειρότερες στην πραγματικότητα

  • -
  • -

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται ο τρόπος με τον οποίο δοκιμάζει η Ford τα Van, μέσω μιας σειράς πολύ δύσκολων συνθηκών στις οποίες εκτίθενται όλα τα επαγγελματικά της μοντέλα. Όπως θα δείτε, η εταιρία λαμβάνει σοβαρά την αξιοπιστία των μοντέλων της, δοκιμάζοντάς τα σε συνθήκες που είναι πιο ακραίες από αυτές που θα αντιμετωπίσουν στην πραγματικότητα.

Μέσα σε μερικούς μήνες, κάθε δοκιμαζόμενο μοντέλο είναι σαν να έχει διανύσει 240.000 Km ή 10 χρόνια, σε πολύ σκληρές συνθήκες μεταχείρισης. Μερικές από τις δοκιμασίες αφορούν τις ακραίες θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Για να επιτευχθεί αυτή η προσομοίωση χρειάζονται 28 spotlights με 4.000 watt απόδοση και το ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, στην Κολωνία της Γερμανίας. Ειδικά για το ηλεκτρικό Transit, έτσι δοκιμάζεται και το πακέτο μπαταριών που όπως μας αναφέρει η Ford διαθέτει επιπλέον σύστημα υδρόψυξης. Από την άλλη, το E-Transit δοκιμάστηκε σε θερμοκρασία -35 βαθμών Κελσίου, δηλαδή μικρότερη από ότι μπορεί να συναντήσει συνήθως στη Σιβηρία, με νερά με πολύ αλάτι και χιόνια ώστε να ελεγχθεί η εμφάνιση σκουριάς.

Αυτές οι δοκιμασίες είναι κοινές με εκείνες των υπόλοιπων εκδόσεων του Transit, ενώ σε αυτές προστίθενται εκείνες που αφορούν την πίσω ανάρτηση, το πακέτο μπαταριών και τον ηλεκτρικό του κινητήρα. Πιο συγκεκριμένα για να δοκιμαστεί η πίσω ανάρτηση του van χρειάστηκε να περάσει πάνω από τεράστιες λακκούβες, τραχεις δρόμους και από πολλές κακοτεχνίες. Φυσικά, ο κινητήρας του μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη αφενός επειδή κατάφερε να ανεβάσει με πλήρες φορτίο το Ford σε ύψος 2.500 μέτρων και αφετέρου γιατί δοκιμάστηκε να δουλεύει για 125 μέρες συνεχόμενα χωρίς να συμβεί το παραμικρό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...