Magnum: Το ιταλικό αντίπαλο δέος του Range Rover, που είχε στον βασικό του εξοπλισμό ραντάρ [Video]

Είναι ένα πολυτελές SUV με αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία, αν βέβαια από αυτά εξαιρεθεί η εμφάνιση του…

  • -
  • -

Το Magnum (Laforza στις ΗΠΑ) κυκλοφόρησε το 1985 ως αντίπαλος του Range Rover και πούλησε μέσα σε 18 χρόνια, 6.000 μονάδες, με τις 1.200 από αυτές στην αγορά της Αμερικής. Η κατασκευή του έγινε από μια μικρή Ιταλική εταιρία, την Rayton-Fissore.

Πιο αναλυτικά το ιταλικό αυτοκίνητο στην αμερικανική εκδοχή Laforza, έχει στο εσωτερικό του δέρματα που με βάση τον παρουσιαστή, η μυρωδιά τους θυμίζει εκείνη των Ferrari της ίδιας δεκαετίας. Εκτός από τα πολυτελή στοιχεία της κατασκευής, στον βασικό εξοπλισμό υπήρχε μέχρι και radar.

Εξωτερικά, το αυτοκίνητο έχει δανεισθεί φωτιστικά σώματα από μοντέλα της Fiat. Ωστόσο τα μεγάλα κενά μεταξύ του καπό με τα φτερά, αλλά και σε άλλα μέρη του αυτοκινήτου, προσδίδουν μια άσχημη νότα στην ποιότητα κατασκευής και στην εξωτερική εμφάνιση.

Από την άλλη, κάτω από το καπό υπάρχει ένας V8 κινητήρας της Ford, με χωρητικότητα 5 λίτρων. Παράλληλα υπήρχαν εκδόσεις με έναν επίσης V8 κινητήρα της GM, που συνδυαζόταν με αυτόματο κιβώτιο 4 σχέσεων. Η τετρακίνητη πλατφόρμα που χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο είναι δανεισμένη από την Iveco, όπως επίσης οι αναρτήσεις, τα φρένα και τα διαφορικά του. Συμπερασματικά, αν εξαιρεθεί η αλλόκοτη εξωτερική του εμφάνιση, πρόκειται για ένα πολυτελές SUV με περίσσεια ροπή και άπλετη άνεση στο εσωτερικό του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...