Φεύγουν οι πινακίδες και από ιδιωτικούς χώρος

Με βάση έγγραφο του Αρείου Πάγου

  • -
  • -

Οι δικαστικές αρχές έδωσαν το πράσινο φως για την αφαίρεση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων και από ιδιωτικούς χώρους, όπως πολυκατοικίες, οικόπεδα, χωράφια κ.λπ. Μέχρι τώρα οι υπηρεσίες των περιφερειών και των κατά τόπους νομαρχιών είχαν την ευθύνη απομάκρυνσης των παράνομων πινακίδων που βρίσκονταν στους δημόσιους χώρους.

Aπαντώντας σε σχετικό έγγραφο ερώτημα του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ν. Σηφουνάκη, o αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ν. Μαύρος αναφέρει ότι οι αστυνομικοί υπάλληλοι μπορούν να εισέρχονται σε ιδιωτικούς χώρους για την αφαίρεση των παράνομα τοποθετημένων διαφημιστικών πινακίδων. «Το αδίκημα της τοποθέτησης παράνομων διαφημιστικών πινακίδων είναι διαρκές και συνεπώς πάντοτε αυτόφωρο. Κατά τη γνώμη μας λοιπόν μπορούν τα αρμόδια όργανα του Κράτους, εν προκειμένω οι αστυνομικοί υπάλληλοι, ως προανακριτικοί υπάλληλοι να εισέρχονται σε ιδιωτικούς χώρους για την αφαίρεση των παράνομα τοποθετημένων διαφημιστικών πινακίδων. Μπορεί να παραβιασθεί η είσοδος ή να καμφθεί η άρνηση του ενοίκου υπό του ενεργούντος την έρευνα ανακριτικού υπαλλήλου, συμπαρισταμένου δικαστικού λειτουργού (άρθρα 253 και 255 Κ.Π.Δ)», αναφέρει ο κ. Μαύρος.

Οι παράνομες πινακίδες αποτελούν σοβαρό πρόβλημα για την οδική ασφάλεια και ήδη έχει ξεκινήσει το ξήλωμα των παράνομων πινακίδων από τις λεωφόρους Κηφισίας και Μεσογείων, σε όλο το μήκος της Μαραθώνιας Διαδρομής όπου τουλάχιστον η αισθητική επιβάρυνση ήταν άμεσα αντιληπτή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...