Η Tesla θα λανσάρει έως το 2023 ένα μικρό hatchback με αυτονομία μεγαλύτερη των 400 Km και τιμή στα 20.000 €

Τα μοντέλα που θα πωλούνται στην Ευρώπη θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο που ανοίγει το 2022 στην Γερμανία

  • -
  • -

Η Tesla έχει καταφέρει με το Model 3 να πρωταγωνιστήσει στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Το επόμενο βήμα αναμένεται ακόμη πιο δυναμικό.

Η Αμερικάνικη εταιρία σχεδιάζει μέχρι το 2023 να κυκλοφορήσει ένα hatchback μοντέλο, που πιθανολογείται πως θα ονομαστεί Model 2. Το καινούργιο πακέτο μπαταριών θα έχει τα μισό κόστος κατασκευής από τις προηγούμενες, αλλά ταυτόχρονα θα παρέχει 5 φορές περισσότερη ενέργεια και 16 % μεγαλύτερη αυτονομία για κάθε πλήρη φόρτιση. Το καινούργιο ηλεκτρικό hatchback θα ανήκει στην ίδια κατηγορία με το Volkswagen ID 3, το Nissan Leaf και το Kia e-Niro. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το νέο μοντέλο θα έχει αυτονομία που θα ξεπερνά τα 400 km, ενώ η τιμή του θα κυμαίνεται στα 20.000 ευρώ!

Σύμφωνα με τον Elon Musk, το 2022 θα ανοίξει ένα νέο εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων που θα έχει χώρο για να παράγει έως και 500.000 αυτοκίνητα τον χρόνο. Εκεί θα παράγεται το νέο μοντέλο, καθώς και οι Ευρωπαϊκές εκδόσεις των Model 3 και Υ. Το εργοστάσιο θα έχει έδρα την Γερμανία και πιο συγκεκριμένα θα είναι κοντά στο Βερολίνο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...