Owen Magnetic: Το υβριδικό που μπήκε στην παραγωγή 80 χρόνια πριν το Prius (Video)

Το Owen είναι ο προκάτοχος της υβριδικής τεχνολογίας που γνωρίζουμε σήμερα

  • -
  • -

Αναμφίβολα η Toyota με το Prius έκανε δημοφιλή την υβριδική τεχνολογία. Από το 1997 οι Ιάπωνες έχουν επενδύσει πολλά στα υβριδικά οχήματα. Ωστόσο, η ιδέα δεν είναι τόσο σύγχρονη. Πάρτε παράδειγμα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Διαθέτει υβριδική τεχνολογία και χρονολογείται από το 1916! Το συγκεκριμένο Owen Magnetic ανήκει στον γνωστό Αμερικανό παρουσιαστή Jay Leno και είναι ένα από τα πολλά αυτοκίνητα που βρίσκονται στην πλούσια συλλογή του.

Αναλυτικότερα, το υβριδικό σύστημα που χρησιμοποιεί το Owe Magnetic αποτελείται από μια μικρή μπαταρία, έναν ηλεκτροκινητήρα και έναν βενζινοκινητήρα 6 κυλίνδρων σε σειρά που χρησιμοποιείται σαν γεννήτρια ενέργειας για την μπαταρία. Δηλαδή είναι σειριακό, και όχι παράλληλο όπως του Prius. Με απλά λόγια, ο 6κύλινδρος σε σειρά βενζινοκινητήρας λειτουργεί αποκλειστικά ως γεννήτρια, με τον ηλεκτροκινητήρα να αναλαμβάνει την κίνηση – μια λογική που εξελίσσεται ακόμη και σήμερα!

Το αυτοκίνητο ήταν τόσο προηγμένο για την εποχή του που κατά το φρενάρισμα ανακτούσε ενέργεια για τη μπαταρία. Το κιβώτιο ταχυτήτων του είναι χειροκίνητο με τον επιλογέα να βρίσκεται πάνω στην κολόνα του τιμονιού. Δυστυχώς την εποχή που κατασκευάστηκε δεν είχε τόση απήχηση καθώς η τιμή του όπως και το μεγάλο βάρος του αποτελούσαν σοβαρά μειονεκτήματα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...