Σημαντική αύξηση για την αγορά αυτοκινήτου τον Ιούνιο!

Ποια κατηγορία συγκέντρωσε τις περισσότερες πωλήσεις, αλλά και τι είδος κινητήρα προτίμησε το ελληνικό αγοραστικό κοινό;

  • -
  • -

Ο Ιούνιος του 2021 έκλεισε με θετικό πρόσημο για την ελληνική αγορά αυτοκινήτου, με τα νούμερα να είναι καλύτερα ακόμα και από τα αντίστοιχα του 2019! Συγκεκριμένα, με 13.887 ταξινομήσεις ο μήνας που πέρασε παρουσίασε αύξηση της τάξεως του 5,7% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019, ενώ ήταν καλύτερος κατά 68,2% συγκριτικά με τον ίδιο μήνα το 2020. Κάτι απολύτως φυσιολογικό, αν αναλογιστούμε τις καταστάσεις που βιώναμε την περσινή χρονιά. Είναι χαρακτηριστικό, ότι θετικό πρόσημο ακολουθεί τόσο τις πωλήσεις δίκυκλων, όσο και αυτές των φορτηγών και των λεωφορείων.



Όσον αφορά το πρώτο εξάμηνο του 2021, το πρόσημο είναι θετικό κατά 59,6 % σε σχέση με το 2020, αν και σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 διαπιστώθηκε μείωση της τάξεως του 11%. Η κατηγορία που συγκέντρωσε και πάλι τις περισσότερες πωλήσεις είναι αυτή του B-Segment, με ποσοστό που αγγίζει το 26,9%. Από κοντά ακολούθησαν τα μοντέλα της κατηγορίας των B-SUV με 23,9%, ενώ στην τρίτη θέση του σχετικού πίνακα συναντάμε τα C-SUV με 17,9%. Στοιχείο που αποδεικνύει το ενδιαφέρουν που εξακολουθούν να συγκεντρώνουν τα crossover και SUV όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στη χώρα μας.

Τέλος, αναφορικά με τις κινητήριες μονάδες και το καύσιμο, τον Ιούνιο του 2021, τα βενζινοκίνητα μοντέλα συγκέντρωσαν τη μερίδα του λέοντος με 56,2%. Όμως, στη δεύτερη θέση συναντάμε την κατηγορία των υβριδικών μοντέλων, με το ποσοστό τους να αγγίζει το 20,4%! Για ακόμα ένα μήνα διαπιστώθηκε μείωση στην πώληση των μοντέλων με κινητήρα πετρελαίου, και συγκεκριμένα κατά 13,8%, με το δικό τους ποσοστό πωλήσεων τον Ιούνιο να περιορίζεται στο 14,7%. Σημειώστε, πως το μερίδιο των ηλεκτρικών και plug-inμοντέλων αυξήθηκε στο 5,9%.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...