Πως δημιουργήθηκε το #TeslaSavesLives; - Δες τι συνέβη [Video]

Βρήκε η Volvo ισάξιο ανταγωνιστή στον τομέα της ασφάλειας;

  • -
  • -

Δεν είναι λίγα τα περιστατικά, όπου μοντέλα της Tesla με ενεργοποιημένη την λειτουργία Autopilot, «σώζουν» δύσκολες καταστάσεις που υπό άλλες συνθήκες μπορεί να είχε προκληθεί ατύχημα, αλλά και στην περίπτωση που συμμετέχουν σε άσχημα τρακαρίσματα, οι επιβάτες να βγαίνουν αλώβητοι ή με πολύ ελαφριούς τραυματισμούς. Αυτό δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός, αλλά ξεκάθαρη ένδειξη του πόσο μεγάλη σημασία δίνουν οι μηχανικοί της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην ασφάλεια.

Αν και πολλοί έχουν προσπαθήσει να «βλάψουν» την εικόνα της Tesla, με φήμες και αρνητικά σχόλια για συστήματα που σχετίζονται άμεσα με την παθητική και ενεργητική ασφάλεια να κυκλοφορούν πολύ περισσότερο από τα «ευχάριστα», υπάρχουν και περιπτώσεις όπως αυτή που θα δείτε παρακάτω, όπου ένα Tesla Model 3 έκανε άψογα την δουλειά του, προστατεύοντας τον οδηγό και την οικογένεια του, από ένα SUV που έπεσε πάνω τους.

Το περιστατικό συνέβη πριν από λίγες ημέρες στο Βέλγιο, όπου ο χρήστης “Marco DZO” όπως λέγεται στο twitter, οδηγώντας νύχτα σε επαρχιακό δίκτυο με βροχή, βρέθηκε να ξαφνικά να κοιτάζει τα φώτα ενός SUV το οποίο κατευθυνόταν απευθείας επάνω του έχοντας βγει στο αντίθετο ρεύμα.

Διαβάστε ολόκληρη την ιστορία μέσα από τα tweet του "πρωταγωνιστή" εδώ.
suv

Όπως αποδείχθηκε αργότερα, όταν έφτασε η αστυνομία στο σημείο, ο μεθυσμένος οδηγός του Jeep Wrangler που βλέπετε στο βίντεο, έπεσε πάνω στο Tesla, του οποίου οδηγός ευτυχώς κατάφερε να προλάβει να στρίψει ελαφρώς ώστε να αποφευχθεί μία μετωπική σύγκρουση. Αν και η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν μεγάλη, ευτυχώς όλη η οικογένεια του Marco – ο ίδιος, η έγκυος γυναίκα του και το 4χρόνο αγοράκι του – βγήκε σώα από το αυτοκίνητο.

Ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του πολύ τυχερό, λέγοντας πως δεν ξέρει τι μπορεί να είχε συμβεί αν οδηγούσε άλλο αυτοκίνητο. Είναι ευγνώμον για το βαθμό ασφάλειας που προσφέρουν τα μοντέλα της αμερικανικής μάρκας και γι’ αυτό δημιούργησε το #TeslaSavesLives, θέλοντας να αποδώσει ένα μέρος της αναγνώρισης που θεωρεί πως αξίζει η εν λόγω αυτοκινητοβιομηχανία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...