Δεύτερη νιότη για την Porsche 928: Με την διαφορά ότι τώρα θα έχει ηλεκτρική «καρδιά»

Η πλατφόρμα πάνω στην οποία θα βασιστεί προέρχεται από την Porsche Taycan

  • -
  • -

Η Porsche το 1977 κυκλοφόρησε την 928, ένα πισωκίνητο κουπέ με τον κινητήρα τοποθετημένο μπροστά. Η καμπίνα της χωρούσε 4 άτομα και ήταν ένα διασκεδαστικό σπορ αυτοκίνητο με προβλέψιμη συμπεριφορά. Παρόλο που οι πωλήσεις της ποτέ δεν έφεραν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, φτάνοντας μέχρι το 1995 τις 61.000 αυτοκίνητα, υπάρχουν ακόμη και σήμερα λάτρεις του μοντέλου.

Ένας από αυτούς είναι και ο Βραζιλιάνος σχεδιαστής Guilherme Knop ο οποίος αποφάσισε να αναβιώσει την 928 βασισμένη στο πάτωμα της Taycan, με τη συνεργασία του João Schendel.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα 928 όπως η παλιά έκδοση θα έχει τοποθετημένο στο εμπρόσθιο μέρος τον ηλεκτρικό της κινητήρα και η κίνηση θα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες το «σώμα» της θα είναι πιο μυώδες, με σπορ αναλογίες και γραμμές. Ταυτόχρονα, τα μεγάλα φρένα του σε συνδυασμό με τις αρκετά μεγάλες ζάντες του ομορφαίνουν ευχάριστα την εξωτερική του εικόνα.

Πινελιές εμπνευσμένες από το παρελθόν δεν λείπουν από τον εξωτερικό διάκοσμο του 928. Για παράδειγμα, ο μπροστινός μαύρος αεραγωγός όπως επίσης και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης αφορούν μόνο αισθητικές προσθήκες σε ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο. Τέλος, στο εσωτερικό του διακρίνουμε πάρα πολλές οθόνες, με το μοναδικό αναλογικό του όργανο να είναι το ρολόι. Εσείς τι λέτε σας αρέσει;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...