Το όραμα της MINI για το μέλλον είναι ένα σαλόνι σε τέσσερις τροχούς

Κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υλικά, το πρωτότυπο μοντέλο που μας δείχνει η MINI ταξιδεύει τους επιβάτες σαν να βρίσκονται στο σπίτι τους!

  • -
  • -

Τον Νοέμβριο του 2020 η MINI παρουσίασε το MINI Vision Urbanaut virtual Concept, ένα πρωτότυπο που έκανε πρεμιέρα στην οθόνη και παρουσίαζε το όραμα της μάρκας για το μέλλον. Οικολογικό, φιλικό προς το περιβάλλον με κάθε τρόπο, άνετο και αυτόνομο, μοιάζει με οχήματα που βλέπουμε σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο το μέλλον είναι πολύ πιο κοντά από όσο νομίζουμε.

Η MINI λοιπόν πήρε την ιδέα που βρισκόταν σε μια οθόνη και την υλοποίησε, φτιάχνοντας ένα κανονικό πρωτότυπο, πιστή αντιγραφή του ψηφιακού μοντέλου. Σύμφωνα με την εταιρεία το concept car προσφέρει τη δυνατότητα να το οδηγήσεις ή να βρίσκεσαι στις θέσεις των επιβατών για να χαλαρώσεις, να δουλέψεις ή να συζητήσεις, αφήνοντας τη διεύθυνση του οχήματος στα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα.

Για την εναλλαγή μεταξύ του αυτόνομου mode και της κανονικής οδήγησης, αρκεί ένα πάτημα στο σήμα της MINI και ξαφνικά, εμφανίζεται το τιμόνι με τα πετάλια. Αν το ζήτημα είναι η μετακίνηση χωρίς την οδήγηση του οχήματος, το MINI διαθέτει τρεις προεπιλογές που προσαρμόζoυν τον ατμοσφαιρικό φωτισμό, τη μουσική, ακόμη και το άρωμα της καμπίνας για να κάνει τους επιβάτες να νιώθουν ακόμη πιο άνετα. Το “Chill Moment” ευνοεί τη χαλάρωση, φέρνει όλο το αυτοκίνητο σε έναν ήρεμο ρυθμό που θα εκτιμηθεί μετά από μια δύσκολη ημέρα.

Το “Vibe Moment” είναι η ιδανική επιλογή για διασκέδαση με άλλους επιβάτες μέσα στο MINI φτιάχνοντας μια ατμόσφαιρα club, όπως λέει η ίδια η μάρκα και τέλος, υπάρχει το “My Moment” που προσαρμόζεται ανάλογα με το γούστο του ιδιοκτήτη. Επίσης υπάρχει και το “Wanderlust Moment”, το μόνο πρόγραμμα που δίνει και τη δυνατότητα επιλογής για αυτόνομη οδήγηση ή κανονική οδήγηση. Το layout της καμπίνας θυμίζει πλέον κανονικό αυτοκίνητο και ενδείκνυται για τις στιγμές που οδηγός και επιβάτες θέλουν να έχουν το feeling μετακίνησης που γνωρίζουμε από τα «κανονικά» αυτοκίνητα που έχουμε σήμερα.

Το MINI Vision Urbanaut έχει μήκος 4,46 μέτρα αλλά το μεγάλο ύψος της καμπίνας δίνει μια μεγάλη αίσθηση ευρυχωρίας. Κινείται από ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα με μπαταρία και ηλεκτροκινητήρα, ενώ όλα τα υλικά με τα οποία κατασκευάζεται είναι ανακυκλωμένα και φιλικά προς το περιβάλλον. Η μάρκα όμως, λέει ότι εκτός από «πράσινα», τα υλικά κατασκευής της καμπίνας έχουν και απαράμιλλη ποιότητα δίνοντας μια πολύ ωραία αίσθηση σε όποιον έρχεται σε επαφή μαζί τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...