Η Volvο παρουσιάζει το τεχνολογικό σχέδιο δράσης της για το μέλλον

Ο δρόμος για την «μετάλλαξη» σε premium μάρκα αποκλειστικά ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2030

  • -
  • -

Η Volvo, στη διάρκεια του Volvo Cars Tech Moment που πραγματοποιήθηκε σήμερα ανέλυσε πως σκοπεύει να μετασχηματιστεί σε μία εταιρεία αποκλειστικά ηλεκτρικών premium αυτοκινήτων και σε παγκόσμιο ηγέτη στη ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία των premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030.

Κατά τη διάρκεια του live event από το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, η εταιρεία έδωσε στο κοινό μια πρώτη άποψη των τεχνολογιών στις οποίες βασίζεται το μέλλον της, με όλες τις επόμενες γενιές Volvo να είναι αμιγώς ηλεκτρικές. Εκπρόσωποι των Google, Luminar, Northvolt και NVIDIA συνείσφεραν κι αυτοί με τον τρόπο τους στο event.

Η Volvo λοιπόν, αφοσιώνεται στην αποκλειστική ηλεκτροκίνηση και έχει φιλόδοξα σχέδια για την επόμενη γενιά των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της. Στόχος της είναι να δημιουργήσει αυτοκίνητα που θα παρέχουν υπερδιπλάσια πραγματική αυτονομία σε σχέση με τα τρέχοντα ηλεκτρικά αυτοκίνητά της, θα διαθέτουν μπαταρία που θα μπορεί να φορτιστεί πολύ πιο σύντομα και θα προσφέρουν χαμηλότερα κόστη ιδιοκτησίας και φόρτισης. Έως τα μέσα αυτής δεκαετίας, η εταιρεία έχει στόχο να πουλά 1,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως, με τουλάχιστον τα μισά να είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Σε οικονομικό επίπεδο, η Volvo στοχεύει σε ετήσιο λειτουργικό περιθώριο της τάξης του 8-10% έως τα μέσα της δεκαετίας, χάρη στην ώθηση από την αύξηση των πωλήσεων και των εσόδων και στις τρεις παγκόσμιες περιοχές πωλήσεων, σε πιο αποτελεσματικές πωλήσεις και κανάλια διανομής, σε συνέργειες και σε μία ευρύτερη γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η κερδοφορία αναμένεται να ενισχυθεί κι άλλο με την ισοδύναμη κατανομή του μικτού περιθωρίου κέρδους ανάμεσα στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητά της και σε όσα εφοδιάζονται με κινητήρες εσωτερικής καύσης έως τα μέσα της δεκαετίας.

Μαζί με τη στροφή σε έναν κεντρικό υπολογιστή μέσα στα αυτοκίνητα της με τη χρήση της ιδιαίτερα προηγμένης τεχνολογίας NVIDIA, η σκανδιναβική αυτοκινητοβιομηχανία θα μεταφέρει επίσης την ανάπτυξη λογισμικού in-house και θα εστιάσει σε πιο μικρούς κύκλους εξέλιξης που αντανακλούν τον όλο και πιο σημαντικό ρόλο του λογισμικού ως παράγοντα κερδοφόρου ανάπτυξης και στοιχείο που κάνει τη διαφορά για το αυτοκίνητο του μέλλοντος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ VOLVO XC40 RECHARGE

Πρόκειται για μια ξεκάθαρα διαφορετική αντίληψη σε σχέση με τον στατικό τρόπο ανάπτυξης που κυριαρχούσε στην αυτοκινητοβιομηχανία για πολύ μεγάλο διάστημα. Η συγκεκριμένη προσέγγιση θα επιτρέψει στη Volvo να βελτιώσει την ευελιξία, να επιταχύνει τους χρόνους ανάπτυξης και τις παρουσιάσεις νέων υπηρεσιών, τεχνολογιών και λογισμικού με ασύρματες (Over The Air) ενημερώσεις.

Αντανακλώντας την ηγετική θέση της στην ασφάλεια, η επόμενη γενιά των Volvo θα θέτει νέα πρότυπα στον τομέα. Τα μελλοντικά μοντέλα θα εξοπλίζονται με hardware έτοιμο για αυτόνομη οδήγηση, περιλαμβάνοντας αισθητήρες LiDAR από την Luminar στον βασικό τους εξοπλισμό. Η εταιρεία σκοπεύει επίσης να αξιοποιήσει τη δύναμη των δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, συνεχίζοντας να βελτιώνει την ασφάλεια στα μελλοντικά της αυτοκίνητα.

Η Volvo θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Google, αναβαθμίζοντας κι άλλο την κορυφαία για τον κλάδο προσέγγιση της στα συστήματα infotainment και τη συνδεσιμότητα. Ένα νέο σύστημα infotainment θα προσφέρει απλή, ήρεμη και ασφαλή εμπειρία χρήσης, ενσωματώνοντας απρόσκοπτα τα οικοσυστήματα της Volvo και της Google.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...