Σε συνεργασία με τη GM το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Honda

Θα ονομάζεται Prologue και αναμένεται να βγει στην αγορά το 2024.

  • -
  • -

Περίπου τρία χρόνια μακριά είναι το Honda Prologue, το πρώτο ηλεκτροκίνητο SUV της Honda. Το νέο μοντέλο θα εξελιχθεί σε συνεργασία με τη General Motors και μάλιστα, θα είναι το πρώτο εκ των δύο αυτοκινήτων που φτιάχνουν από κοινού οι δύο εταιρείες. Λέγεται ότι το δεύτερο θα διατεθεί στην αγορά με τα σήματα της Acura.

Επιστρέφοντας στο μοντέλο της Honda, το όνομα Prologue επιλέχθηκε καθώς συμβολίζει κάτι μεγάλο, αποπνέει μια αύρα τεχνολογίας και ταιριάζει με τη φιλοσοφία της μάρκας. Άλλωστε, το ηλεκτροκίνητο SUV έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Honda ως ένα πολύ μεγάλο μέρος του στρατηγικού της πλάνου για το μέλλον.

Αποτελεί το πρώτο μέρος ενός ισχυρού κύματος ηλεκτρικών μοντέλων που θα μας παρουσιάσουν οι Ιάπωνες, για να καταλήξουν τελικά να πουλάνε μόνο αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων έως και το 2040. Ο φιλόδοξος αυτός στόχος θα γίνει πραγματικότητα όταν η γκάμα γεμίσει από μοντέλα με μπαταρίες, βγάζοντας έξω από το παιχνίδι τις εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η Honda μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλύψει καθόλου λεπτομέρειες για το νέο Prologue. Λέει, απλώς, ότι θα συνδυάζει την τεχνολογία αιχμής με τη λειτουργικότητα που συνοδεύει κάθε μοντέλο τους και απαιτεί κάθε παραδοσιακός πελάτης τους. Η ιαπωνική φίρμα θα αναλάβει την εξωτερική και εσωτερική σχεδίαση του ηλεκτρικού SUV, ενώ η General Motors παρέχει την πλατφόρμα και το σύστημα κίνησης, μαζί με τα υπόλοιπα συστήματα που θα το συνοδεύουν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...