Ο καύσωνας σε video: Δες την Αθήνα να «ψήνεται» στους 72 βαθμούς!

Μια θερμική κάμερα σε drone κατέγραψε τις αδιανόητα υψηλές θερμοκρασίες στις οποίες φτάνουν οι επιφάνειες του εδάφους σε κεντρικά σημεία της Αττικής.

  • -
  • -

Ο καύσωνας «Κλέων» ταλαιπωρεί τη χώρα μας, με θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν σε πολλές περιοχές τους 40 βαθμούς. Όμως το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι η θερμοκρασία του αέρα, αλλά η ακόμα πιο υψηλή θερμοκρασία που αναπτύσεται στις επιφάνειες των πόλεων, στην άσφαλτο των δρόμων και στο τσιμέντο των κτιρίων. 

Η ομάδα του UpStories, σε συνεργασία με το meteo.gr, είχε ανεβάσει τον Ιούνιο του 2021 ένα πολύ ενδιαφέρον video που δείχνει πόσο… δύσκολα είναι τα πράγματα στην Αθήνα όταν επικρατούν συνθήκες καύσωνα. Το video έχει γυριστεί την Παρασκευή 25 Ιουνίου με τη χρήση ένος drone το οποίο ήταν εφοδιασμένο με θερμική κάμερα.

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Στην περιοχή της Λεωφόρου Συγγρού και μεταξύ Φιξ-Αμφιθέας, η θερμοκρασία οδοστρώματος άγγιξε τους 47°C, την ώρα που το θερμόμετρο έδειχνε 37°C στον αέρα και 31°C στα παραθαλάσσια τμήματα.

Θερμοκρασία έως και πάνω από 70°C

Η μεγαλύτερη τιμή που κατέγραψε η θερμική κάμερα πάνω σε επιφάνεια ήταν 72°C, ενώ σημειώνεται ότι η υψηλότερη θερμοκρασία βρέθηκε σε δρόμους μικρής κυκλοφορίας, στέγες παλαιών κτιρίων με κλιματιστικές μονάδες και σημεία που μένουν εκτεθειμένα στον ήλιο κατά τις μεσημεριανές ώρες.

Βλέποντας το video γίνεται περισσότερο κατανοητό ότι πρέπε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί τις ημέρες που επικρατούν συνθήκες καύσωνα, φροντίζοντας ώστε να είμαστε όσο γίνεται περισσότερο προστατευμένοι από τον ήλιο. Οι θερμοκρασίες που βιώνουμε αυτές τις ημέρες, σίγουρα θα δοκιμάσουν τις αντοχές μας

Απολαύστε το video - ελπίζουμε από κλιματιζόμενο χώρο:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...