H Porsche Cayenne διέλυσε το ρεκόρ για SUV στο Nurburgring (video)

Πριν ακόμα παρουσιαστεί επίσημα η Porsche Cayenne κατάφερε να προκαλέσει αίσθηση

  • -
  • -

Με κάθε επισημότητα η Porsche ανακοίνωσε πως μία ελαφρώς καμουφλαρισμένη εκδοχή της νέας Cayenne που θα παρουσιαστεί μέσα στο επόμενο διάστημα, κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ χρόνου για SUV στο Nurburgring. Στο τιμόνι της Cayenne Coupe ήταν ο εργοστασιακός οδηγός της Porsche Lars Ken, ο οποίος κατάφερε να ολοκληρώσει ένα γύρο σε 7:38.925. Αυτός ο χρόνος ήταν ταχύτερος κατά 4 ολόκληρων δευτερολέπτων σε σχέση με αυτόν που είχε σημειώσει το Audi RS Q8 που κατείχε μέχρι πρότινος το ρεκόρ.

ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΕΣ PORSCHE CAYENNE ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; 



Για να καταλάβετε πόσο καλός είναι ο χρόνος, σημειώστε πως αντίστοιχη επίδοση σημείωσε η νέα BMW M5, αλλά και η προηγούμενη γενιά της Ferrari 458 Italia και το Lexus LFA. Πολλές λεπτομέρειες δεν διέρρευσαν από τη γερμανική εταιρεία, αλλά ανέφεραν πως βασίζεται στην Cayenne Turbo Coupe. Το αυτοκίνητο που έσπασε το ρεκόρ, σε σχέση με το αντίστοιχο παραγωγής, ήταν εφοδιασμένο με κλωβό ασφαλείας, μπάκετ καθίσματα και ζώνες έξι σημείων.
Επίσης, τα ελαστικά που χρησιμοποιήθηκαν έφεραν την υπογραφή της Pirelli, και συγκεκριμένα ειδικά σχεδιασμένα Zero Corsa που έχουν εξελιχθεί αποκλειστικά για τη νέα Cayenne. Οι φήμες αναφέρουν ότι ο οκτακύλινδρος κινητήρας των 4.000 cc με τα δύο τούρμπο θα αποδίδει 631 ίππους και 850 Nmροπής, με τα πρώτα 100 km/h από στάση να υπολογίζεται πως θα έρχονται σε μόλις 3,4 sec. Στο παραπάνω βίντεο μπορείτε να δείτε τον Lars Ken να σπάει το ρεκόρ, με την κάμερα τοποθετημένη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...