Η Land Rover εξελίσσει Defender με κινητήρα υδρογόνου [Video]

Το πρωτότυπο του Project Zeus θα ξεκινήσει δοκιμές μέσα στο τρέχον έτος

  • -
  • -

To Project Zeus αποτελεί μέρος του πλάνου της Jaguar-Land Rover που έχει ως στόχο την επίτευξη μηδενικών εκπομπών ρύπων έως το 2036. Μία τεχνολογία που πιθανότατα θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό να γίνει πραγματικότητα αυτός ο στόχος είναι αυτή των κυψελών καυσίμου υδρογόνου, με την Land Rover να ετοιμάζεται να ξεκινήσει δοκιμές με ένα πρωτότυπο υδρογονοκίνητο Defender.

Η εν λόγω τεχνολογία θα λειτουργήσει ως υποστηρικτική στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα της γκάμας, με παράγοντες όπως ο τάχιστος ανεφοδιασμός και η άψογη λειτουργία σε χαμηλές θερμοκρασίες να αποτελούν πλεονεκτήματα-κλειδιά.

Το FCEV Defender (Fuel Cell Electric Vehicle) θα λειτουργήσει ως το πειραματόζωο του Project Zeus, τεστάροντας τα πλεονεκτήματα που προαναφέραμε σε πραγματικές συνθήκες παράλληλα και με άλλα χαρακτηριστικά όπως οι off-road ικανότητες του συνόλου. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται και από την βρετανική κυβέρνηση, ενώ οργανισμοί όπως η Delta Motorsport, η AVL και η Marelli Automotive Systems εμπλέκονται ήδη. Η JLR προβλέπει 10.000 σταθμούς ανεφοδιασμού υδρογόνου και 10 εκατομμύρια υδρογονοκίνητα οχήματα έως το 2030.


Πηγη video: carscoops

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...