Ποιο δημοφιλές SUV κρύβεται κάτω από το Toyota Urban Cruiser;

Hint: Πρόκειται για ιαπωνικής προέλευσης B-SUV

  • -
  • -

Το Toyota Urban Cruiser αποτελεί ένα άκρως επιτυχημένο μέλος της B-SUV κατηγορίας στην αγορά της Νότιας Αφρικής. Επιτυχημένο διότι, αν και ο κατασκευαστής υπολόγιζε πως θα πουλάει περίπου 640 κομμάτια κάθε μήνα, από την ημέρα που κυκλοφόρησε έχει καταφέρει να φτάνει σχεδόν τα 1.000/ μήνα, ενώ το μοντέλο της Suzuki πάνω στο οποίο βασίζεται καταφέρνει μόλις το 1/3 αυτού του αριθμού. Ποιο είναι όμως αυτό το μοντέλο;

Πρόκειται επίσης για ένα αυτοκίνητο που δεν διατίθεται στην ελληνική αγορά, αλλά αποτελεί έναν κοντινό συγγενή του «δικού» μας Suzuki Vitara. Ονομάζεται Vitara Brezza και είναι ουσιαστικά ένα ακόμη πιο compact B-SUV, του οποίου ο ανταγωνισμός ακούει σε μοντέλα όπως Ford Ecosport, Volkswagen T-Cross ή το νέο Hyundai Bayon. Είτε με το σήμα της Suzuki, είτε με αυτό της Toyota, το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί έναν ατμοσφαιρικό 4κύλινδρο 1.500άρη κινητήρα 105 ίππων και 138 Nm ροπής, που συνδυάζεται ή με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων ή αυτόματο 4 σχέσεων.

brezza

Η απόσταση των 198 mm από το έδαφος επιτρέπει την κίνηση σε εκτός δρόμου διαδρομές, αλλά η αποκλειστικά προσθιοκίνητη διάταξη επιβάλει τα δικά της όρια. Από πλευράς εξοπλισμού, το νοτιοαφρικανικό crossover φέρει όλα τα «καλούδια» ενός μοντέρνου μοντέλου με αυτόματο χαμήλωμα φωτεινότητας στο κεντρικό καθρέπτη, αυτόματους υαλοκαθαριστήρες, air-condition, αισθητήρες παρκαρίσματος και οθόνη αφής για το infotainment με δυνατότητα σύνδεσης Android Auto και Apple CarPlay από τον στάνταρ εξοπλισμό.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...