Έγκριση δόθηκε για ποδηλατοδρόμο και πεζόδρομο μέχρι το Σούνιο

Το έργο θα ενώνει τον Πειραιά με το Σούνιο

  • -
  • -

Στα πλαίσια ομιλίας που πραγματοποίησε την Πέμπτη 3 Ιουνίου σε εκδήλωση στην Γλυφάδα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το «πράσινο φως» για την εκκίνηση του σχεδίου ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Αττικής, από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο, μία διαδρομή 76 χιλιομέτρων. Το σχέδιο προβλέπει την δημιουργία ενιαίου ποδηλατοδρόμου αλλά και πεζόδρομου, οι οποίοι θα ενώνουν ουσιαστικά τις δύο περιοχές που προαναφέραμε.

Με το βλέμμα στραμμένο στο νέο πρόσωπο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, ο πρωθυπουργός είχε ως βάση τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0», όταν μιλούσε για τον ποδηλατόδρομο των 22 χιλιομέτρων που θα εκτείνεται σε μία απόσταση 22 χιλιομέτρων, από το ΣΕΦ ως την Βουλιαγμένη. Σκοπός του έργου θα είναι η εξασφάλιση πρόσβασης στο παραλιακό μέτωπο για του πολίτες της Αττικής. Σύμφωνα με κυβερνητικούς εκπρόσωπους το αστικό κομμάτι -μέχρι την Βουλιαγμένη δηλαδή - θα αποκτήσει ενιαίο ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο, ενώ για την υπόλοιπη διαδρομή - από τη Βουλιαγμένη ως το Σούνιο, μήκους 48 χιλιομέτρων- προβλέπεται αναμόρφωσή της με ενιαία ανάπλαση.

Εκτός από πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο, το έργο περιλαμβάνει χώρους άθλησης, χώρους για τα παιδιά και χώρους αναψυχής. Παράλληλα σε όλη την Αττική θα κατασκευαστεί Μητροπολιτικό Δίκτυο Ποδηλάτου, συνολικού μήκους άνω των 100 χιλιομέτρων.

Οι 11 βασικοί άξονες, γύρω από τους οποίους θα κατασκευαστεί το έργο είναι οι εξής:

1. Χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός, φιλικός για το ποδήλατο
2. Ενίσχυση στο αστικό περιβάλλον
3. Ενίσχυση στην ύπαιθρο και στο νησιώτικο χώρο
4. Συνδυασμένη χρήση ποδηλάτου με άλλα μέσα
5. Προώθηση του ποδηλάτου κοινής χρήσης
6. Προώθηση ποδηλάτου στις εμπορευματικές μεταφορές
7. Προώθηση ποδηλατικού τουρισμού
8. Προώθηση αθλητικής ποδηλασίας
9. Ανάδειξη μιας νέας εικόνας για το ποδήλατο
10. Κίνητρα για την αύξηση της χρήσης
11. Εκπαίδευση ειδικών και εμπειρογνωμόνων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...