Επιδότηση ηλεκτρικού αυτοκινήτου έως 16.000€ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για την Αστυπάλαια - Δείτε όλα τα κίνητρα

Η μεγαλύτερη επιδότηση ηλεκτρικού αυτοκινήτου που είδαμε ποτέ στη χώρα μας έρχεται στην Αστυπάλαια, με τους κατοίκους του νησιού να επωφελούνται.

  • -
  • -

Το πρόγραμμα eAstypalaia ξεκινάει και οι κάτοικοι της Αστυπάλαιας θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να αγοράσουν ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με πολύ μικρό κόστος. Η νέα εποχή ενεργειακής απόδοσης και ηλεκτροκίνησης για τη χώρα μας ξεκινάει από το συγκεκριμένο νησί, σε συνεργασία με τη Volkswagen και ήδη έγιναν τα πρώτα μεγάλα βήματα.
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ VOLKSWAGEN ΣΤΟ PROJECT ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα για τους κατοίκους της Αστυπάλαιας προβλέπει:

  • Επιδότηση 40% και έως 12.000€, +3.000€ αν υπάρχει παλαιό αυτοκίνητο για απόσυρση
  • Επιδότηση 20% και έως 1.600€ για αγορά δίκυκλων/τρίκυκλων, +800€ αν υπάρχει όχημα για απόσυρση
  • Επιδότηση έως 800€ για ηλεκτρικά ποδήλατα
  • Επιδότηση 40% για ηλεκτρικά ταξί και έως 15.000€ με υποχρεωτική την απόσυρση του παλαιού οχήματος προς 4.500€ (19.500€ σύνολο)

ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΚΟΥΤΕΡ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ

ΑμεΑ, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι δικαιούνται τα ίδια ποσά ενίσχυσης με εκείνα της κατηγορίας των φυσικών προσώπων, αλλά προσαυξημένα κατά 1.000€ για αγορά αμιγώς ηλεκτρικών ΙΧ και κατά 500€ για αγορά δίκυκλων, τρίκυκλων ή ποδηλάτων. Παράλληλα η Volkswagen θα προσφέρει τα δικά της μοντέλα σε τιμές κόστους για τους κατοίκους της Αστυπάλαιας, κάνοντας την απόκτηση ενός ηλεκτρικού από τη δική της γκάμα ακόμη πιο συμφέρουσα και ελκυστική.
ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ Η VOLKSWAGEN ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ

Για την ώρα εγκαταστάθηκαν ειδικοί φορτιστές για τα πέντε ηλεκτρικά οχήματα που κατανεμήθηκαν στις υπηρεσίες και έξι επιπλέον φορτιστές, δημόσια προσβάσιμοι, με τους τέσσερις να έχουν εγκατασταθεί σε οικισμούς, έναν στο λιμάνι του νησιού και άλλον έναν στο αεροδρόμιο.
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο CEO ΤΟΥ VOLKSWAGEN GROUP ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ

Το project ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης στο νησί θα φέρει πολλούς ακόμη φορτιστές σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οικονομικά κίνητρα δίνονται και για την εγκατάσταση φορτιστών, με χρηματοδότηση 500€ σε φυσικά πρόσωπα και 400€ σε νομικά πρόσωπα. Να τονίσουμε ότι φυσικά πρόσωπα και ταξί δικαιούνται μια υποβολή αίτησης για ηλεκτρικό όχημα, ενώ οι επιχειρήσεις έχουν δικαίωμα τριών αιτήσεων και απόκτηση έως και 30 ηλεκτρικών οχημάτων (έως 10 ποδήλατα και έως 20 αυτοκίνητα-βαν).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...