Το SEAT MÓ συμβάλλει στον εξηλεκτρισμό της Αστυπάλαιας

Το ηλεκτρικό σκούτερ της SEAT συμμετέχει στο πρωτοπόρο σύστημα πράσινης κινητικότητας που εφαρμόζουν από κοινού ο Όμιλος Volkswagen και η Ελληνική Κυβέρνηση

  • -
  • -

Η SEAT MÓ και το eScooter 125 πάτησαν αθόρυβα τροχούς στην Αστυπάλαια. Ηλεκτρικά και αθόρυβα, αλλά εμφατικά! Το ελληνικό νησί πρόκειται να αποτελέσει το πρώτο "έξυπνο" και "πράσινο" νησί της Μεσογείου χάρη στην πρωτοβουλία του Volkswagen Group και της Ελληνικής Κυβέρνησης. Το project φιλοδοξεί να καταστήσει το Ελληνικό νησί ενεργειακά αυτόνομο μέσω χρήσης ηλεκτροκίνησης, έξυπνων λύσεων κινητικότητας και πράσινης ενέργειας και μακροπρόθεσμα να γίνει ένα νησί πρότυπο για την κλιματικά ουδέτερη κινητικότητα.

Τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα παραδόθηκαν σήμερα στις τοπικές αρχές παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Volkswagen CEO Herbert Diess και του Υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη. Μεταξύ αυτών, παραδόθηκε το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Ελληνικής Αστυνομίας στην χώρα καθώς και ηλεκτρικά οχήματα που θα χρησιμοποιούνται στο αεροδρόμιο και από τον Δήμο του νησιού: ένα e-Scooter SEAT MÓ 125 και τρία ηλεκτρικά αυτοκίνητα VW e-up!, ID.3 και ID.4.

Ο Lucas Casasnovas, Διευθύνων Σύμβουλος της SEAT MÓ, που συμμετείχε στην εκδήλωση στην Αστυπάλαια, δήλωσε ότι «είναι ένα εξαιρετικό ορόσημο για τη SEAT MÓ η συμμετοχή της σε αυτό το συναρπαστικό project του Ομίλου Volkswagen. Με αυτές τις πρωτοβουλίες συμβάλλουμε ενεργά στη βελτίωση του περιβάλλοντος, της κινητικότητας και της ποιότητας ζωής των ανθρώπων στο νησί. Το SEAT MÓ eScooter 125 και οι νέες λύσεις κινητικότητας φθάνουν τώρα στις κύριες ευρωπαϊκές αγορές και η Ελλάδα και η Αστυπάλαια θα μπορούσαν να γίνουν project αναφοράς για την 100% βιώσιμη κινητικότητα, κλιμακωτό και προσαρμόσιμο και σε άλλα νησιά ή μεγάλες αστικές περιοχές».

Τα επόμενα χρόνια, το νησί θέλει να στραφεί σε έξυπνη βιώσιμη κινητικότητα και να εκσυγχρονίσει εντελώς το ενεργειακό του σύστημα. Η κινητικότητα αυτή θα τροφοδοτείται με τοπική παραγόμενη πράσινη ηλεκτρική ενέργεια και οι νέες υπηρεσίες κινητικότητας, όπως η sharing χρήση αυτοκινήτων, scooters και ποδηλάτων, θα μειώσουν κατά το ένα τρίτο τις ανάγκες των οχημάτων στο νησί και θα αντικαταστήσουν την υπάρχουσα δημόσια υπηρεσία συγκοινωνίας.

Ο Όμιλος Volkswagen και η Ελληνική Κυβέρνηση υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για το project αυτό τον περασμένο Νοέμβριο και η Ελληνική Κυβέρνηση συμμετέχει πλήρως σε αυτόν τον μετασχηματισμό και επιπλέον υποστηρίζει τη μετάβαση στην ηλεκτρική κινητικότητα με υψηλές και ελκυστικές επιδοτήσεις

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...