Διάκριση της Toyota από τον οργανισμό VCD

Πρωτιές στα «πράσινα» αυτοκίνητα για το 2010

  • -
  • -

Τα μοντέλα της Toyota κατέκτησαν τρεις πρώτες θέσεις στην κατηγορία τους από τον οργανισμό VCD. O οργανισμός αυτός ιδρύθηκε το 1986, έχει την έδρα του στη Γερμανία και αποτελείται από 60000 μέλη. Κάθε χρόνο ο VCD αξιολογεί τα αυτοκίνητα παραγωγής ως προς τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις και δίνει τη λίστα κατάταξης και τα αντίστοιχα βραβεία.

Στη φετινή κατάταξη των πιο οικολογικών αυτοκινήτων στη Γερμανία, η Toyota κατέκτησε τις τρεις πρώτες θέσεις και ήταν νικήτρια στη γενική κατάταξη. Πρώτα με ισοβαθμία 7,53 μονάδων αναδείχθηκαν το νέο Auris Hybrid και Prius μαζί. Το Auris Hybrid ήταν νικητής στη μικρομεσαία κατηγορία, ενώ το Prius αρίστευσε στην κατηγορία των επιβατικών αυτοκινήτων.

Η περιβαλλοντική κατάταξη δημοσιεύεται από το VCD κάθε χρόνο από το 1989. Για να εισέλθει κάποιο αυτοκίνητο στην πρώτη δεκάδα απαιτούνται άριστα αποτελέσματα σε τρεις κατηγορίες: κατανάλωση (σε σχέση με τις εκπομπές CO2/km), θόρυβο και ρύπους. Το άριστα -10 μονάδες- μπορεί να επιτευχθεί με εκπομπές CO2 60 gr/km.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...