Νέοι ανταγωνιστές από τις Audi και Porsche για την ηλεκτρική BMW i4

«Ανάβουν» τα αίματα στην εξηλεκτρισμένη μεσαία κατηγορία

  • -
  • -

Με την Audi να δεσμεύεται πως θα παρουσιάσει μία αμιγώς εξηλεκτρισμένη εκδοχή του A4 μέσα στο 2023, δεν άργησε και η συγγενική Porsche να ανακοινώσει πως θέλει να κατασκευάσει κι αυτή τον δικό της διεκδικητή που θα σταθεί απέναντι στα Tesla Model 3 και BMW i4, ενώ θα πατά πάνω στην πλατφόρμα του Audi που προαναφέραμε. Η Porsche θα τοποθετείται στην γκάμα φυσικά κάτω από την Taycan με τιμή εκκίνησης γύρω στις 50.000 λίρες (58.000 ευρώ).

Τόσο αυτή, όσο και το Audi A4 E-tron, θα χρησιμοποιούν την νέα πλατφόρμα PPE που δημιούργησαν συνεργατικά οι δύο εταιρείες με περισσότερες πληροφορίες να μην έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμα. Το όνομα της Porsche πιθανολογείται πως θα είναι ένα που πρωτοακούσαμε από την γερμανική μάρκα πριν από περίπου 10 χρόνια, το Cajun. Πηγές θέλουν το νέο μοντέλο να μοιράζεται πολλά σημεία κλειδιά όπως σύστημα μετάδοσης και μπαταρίες με την ανερχόμενη ηλεκτρική Macan, ενώ το μεσαίου μεγέθους saloon πιθανότατα θα είναι διαθέσιμο τόσο με κίνηση στους πίσω τροχούς χάρη σε έναν ηλεκτροκινητήρα που θα βρίσκεται στον πίσω άξονα, αλλά και με τετρακίνηση χάρη σε δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν εμπρός και έναν πίσω.

Ακόμα η τελική απόφαση για το αν θα παραχθεί το ηλεκτρικό πεντάπορτο μοντέλο από την Στουτγάρδη δεν έχει παρθεί, αλλά οι προετοιμασίες της μονάδας παραγωγής στο Leipzig για την στέγαση και ενός έβδομου μοντέλου σίγουρα το κάνουν εφικτό.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...