Ένα αυτόνομο ρομπο-ταξί τα βρίσκει σκούρα σε δρόμο με έργα. Τι έγινε τελικά; Δείτε στο Video

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η 100% αυτόνομη οδήγηση είναι σίγουρα πολλές, αλλά…

  • -
  • -

Το ταξί αυτό είναι ένα Chrysler Pacifica που μας δείχνει στο παρακάτω βίντεο τις προκλήσεις που συνοδεύουν την 100% αυτόνομη οδήγηση, ειδικά σε μια διαδρομή γεμάτη με έργα.

Σύμφωνα με όσα δείχνει το βίντεο λοιπόν, το αυτόνομο ταξί μετέφερε τον YouTuber JJRicks και όλα κυλούσαν ομαλά για τα πρώτα 10 λεπτά. Ωστόσο στο 12ο λεπτό το Waymo έπρεπε να στρίψει δεξιά όπου υπήρχαν κώνοι λόγω έργων. Εκεί είναι που άρχισαν τα προβλήματα αφού το robotaxi έμεινε για κάποια ώρα σε αυτό το σημείο και σταμάτησε άλλες δύο φορές μέχρι να καταφτάσει η ομάδα υποστήριξης για να αναλάβει δράση. Μετά την τρίτη φορά που σταμάτησε ανάμεσα σε κώνους, χρειάστηκε να γυρίσει σε χειροκίνητη οδήγηση για να μπορέσει να συνεχίσει μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Η αλήθεια είναι πως ακόμη δεν είμαστε έτοιμοι για τα πλήρως αυτόνομα οχήματα, κυρίως λόγω υποδομών αλλά και νομικού πλαισίου. Για αναρωτηθείτε όμως, αν σας έλεγαν πριν 5 χρόνια ότι σήμερα θα βλέπατε ένα βίντεο με ένα ταξί που κινείται μόνο του χωρίς οδηγό, θα το πιστεύατε; Η αυτόνομη οδήγηση έχει σίγουρα πολύ δρόμο να κάνει ακόμη μέχρι την πλήρη εφαρμογή της, είναι όμως εδώ και δοκιμάζεται σε πραγματικές συνθήκες!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...