Audi: Η Lamborghini δεν είναι προς πώληση

Η μάρκα με σήμα τον μαινόμενο ταύρο φαίνεται πως δεν θα αποχωρήσει από την οικογένεια του Volkswagen Group

  • -
  • -

Η Lamborghini εδώ και μερικούς μήνες διανύει την καλύτερη περίοδο στην ιστορία της. Τα μοντέλα της έχουν ζήτηση, η Urus σπάει ταμεία και αναπτύσσει πάρα πολλά project για το μέλλον που θα τη βοηθήσουν να συνεχίσει την επιτυχία της. Η ιταλική μάρκα ανήκει στο Volkswagen Group και βρίσκεται κάτω από την επιτήρηση της Audi.

Εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα έγινε γνωστό ότι ο όμιλος Quantum Group, που δραστηριοποιείται σε διάφορους κλάδους και συνδέεται επιχειρηματικά με την οικογένεια Piech, γνωστό όνομα για τον όμιλο Volkswagen, έχει καταθέσει μια μεγάλη προσφορά για να εξαγοράσει τη Lamborghini.

Μέσα στην πρόταση που έχουν καταθέσει ξεχωρίζουμε το συμβόλαιο παροχής ανταλλακτικών που θα υπογράψουν με την Audi και τη διατήρηση του ίδιου προσωπικού για τουλάχιστον πέντε χρόνια. Επίσης προβλέπεται ένα νέο κέντρο εξέλιξης που θα προσθέσει 850 νέες θέσεις εργασίας. Οι φήμες λένε ότι το Volkswagen Group ζυγίζει την πρόταση συνολικού ύψους περίπου 7,5 δις ευρώ και δεν της πέρασε αδιάφορη, ωστόσο η ίδια η Audi βάζει γρήγορα τα πράγματα στη θέση τους.

Ξεκαθαρίζει ότι «η Lamborghini δεν είναι προς πώληση» και μάλιστα προσθέτει ότι «δεν είναι καν ένα από τα θέματα συζήτησης μέσα στον όμιλο». Προς το παρόν αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να αναπτύξουν τις νέες τεχνολογίες που θέλουν να ενσωματώσουν στα μοντέλα της Lamborghini. Μέσα στα επόμενα χρόνια θα δούμε τα εντυπωσιακά hypercars από τη Sant’Agata με κάποιου είδους ηλεκτρική υποβοήθηση στο σύστημα κίνησης που θα ενσωματώνουν, ενώ έχουν δηλώσει ότι δεν θα εγκαταλείψουν τους ατμοσφαιρικούς V12.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...