Περισσότερα από 480 χλμ αυτονομίας τα νέα ηλεκτρικά Hyundai

Μερικές σημαντικές λεπτομέρειες για τα επερχόμενα Ioniq 6 και Ioniq 7 ανακοίνωσε η Hyundai, μεταξύ των οποίων και η εντυπωσιακή αυτονομία τους.

  • -
  • -

Η Hyundai ποντάρει πολύ μεγάλο μέρος των μελλοντικών πωλήσεών της στα ηλεκτρικά μοντέλα. Για να ενισχύσει κατάλληλα την παρουσία της στις πιο σημαντικές κατηγορίες θα μας παρουσιάσει το Ioniq 6 σε sedan αμάξωμα και το Ioniq 7, σε SUV. Θα χρησιμοποιούν κοινά μηχανικά μέρη και θα έχουν τις ίδιες βάσεις, ωστόσο θα στοχεύουν σε πολύ διαφορετικό κοινό.

Το Ioniq 6 αναμένεται στα τέλη του 2022 και αισθητικά, θα επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το εντυπωσιακό Prophecy Concept. Σε διαστάσεις τοποθετείται πολύ κοντά στο Sonata και σύμφωνα με τη μάρκα, θα ανήκει στην premium κατηγορία με την ποιότητα κατασκευής και τις τεχνολογίες του να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

Θα πατάει στην πλατφόρμα eGMP και η μπαταρία που θα τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα (ή τους ηλεκτροκινητήρες) μετρά χωρητικότητα 73 kWh. Ως αποτέλεσμα, η αυτονομία αγγίζει τα 483 χιλιόμετρα ανά πλήρη φόρτιση. Στη βασική έκδοση το Ioniq 6 μεταδίδει την κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς μέσω ενός ηλεκτροκινητήρα 218 ίππων. Η ισχυρότερη πρόταση περιλαμβάνει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, με τη συνδυασμένη ισχύ τους να ανεβαίνει στους 313 ίππους.

Το Ioniq 7, η SUV πρόταση, αναμένεται στις αρχές του 2024, με μια μπαταρία των 100 kWh, ώστε να διατηρηθεί η αυτονομία των 483 χιλιομέτρων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως έχουμε μόνο μια διαθέσιμη έκδοση, αυτή με τον έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα και τους 313 ίππους. Οι Κορεάτες ποντάρουν πολύ στα νέα τους ηλεκτρικά αυτοκίνητα και λένε ότι στο κομμάτι των πωλήσεων, θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στις ΗΠΑ.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...