Είναι αυτό το πιο απολαυστικό περιπολικό στον κόσμο;

Το σώμα των Carabinieri συνεχίζει μία παράδοση που κρατά σχεδόν 70 χρόνια

  • -
  • -

Η συνεργασία της Alfa Romeo με το σώμα των Carabinieri ξεκινά τη δεκαετία του 1950. Λίγα χρόνια αργότερα, η ένταξη της Giulia στο στόλο τους, δημιούργησε τη πρώτη σύνδεση με το όνομα του μοντέλου που εντυπωσίασε με την εμφάνιση και την ταχύτητα του.

Σήμερα, δεκαετίες αργότερα, το όνομα Giulia επιστρέφει στο σώμα των ιταλικών αρχών. Το νέο μοντέλο με τον δίλιτρο Turbo βενζινοκινητήρα των 200 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων «φορά» το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα και είναι έτοιμο να συνεχίσει την ένδοξη πορεία του προγόνου του. Σε μια ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Centro Stile Alfa Romeo, ο Πρόεδρος του Ομίλου Stellantis, κ. John Elkann και ο CEO της Alfa Romeo, κ. Jean-Philippe Imparato, παρέδωσαν στον Διοικητή του σώματος των Carabinieri, κ. Teo Luzi, την πρώτη από τις 1.770 Giulia που θα βρεθούν σύντομα στην υπηρεσία του σώματος.

Οι νέες Giulia έρχονται να ενισχύσουν τον ιστορικό δεσμό της Alfa Romeo με το σώμα των Carabinieri. Το πρώτο μοντέλο που εγκαινίασε τη συνεργασία ήταν η 1900 Μ “Matta” του 1951. Ένα χρόνο αργότερα οι «Γαζέλες» γεννήθηκαν με την ένταξη της 1900. Τη δεκαετία του 1960 η ένταξη της Giulia ανέβασε σε ένα νέο επίπεδο το επιχειρησιακό επίπεδο, χάρη στις κορυφαίες δυνατότητες του μοντέλου, αλλά και την ένταξη ειδικών συστημάτων για τις ανάγκες των Carabinieri. Στη συνέχεια και άλλα μοντέλα της μάρκας, όπως η Alfetta και η Alfa Romeo 90 συνέχισαν αυτό το διαχρονικό δεσμό, ενώ πρόσφατα το Μουσείο της μάρκας στο Arese τίμησε αυτή τη σχέση με μια ειδική έκθεση.

Στην τελευταία γενιά του ιταλικού sedan, ο αποδοτικός κινητήρας των 200 ίππων, το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων, ο άξονας μετάδοσης από ανθρακονήματα, καθώς και τα καινοτόμα συστήματα IBS (brake-by-wire) και Alfa CDC (Chassis Domain Control), εξασφαλίζουν ότι δύσκολα θα μπορέσει να ξεφύγει κανείς από τα νέα τετράτροχα μέλη των Carabinieri. Παράλληλα τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα έχουν εφοδιαστεί με μια σειρά στοιχείων προαιρετικού εξοπλισμού που είναι διαθέσιμα αποκλειστικά μόνο για εκείνους.

Αυτά περιλαμβάνουν εκτός των άλλων:

  • Εξωτερικό σύστημα απεικόνισης μηνυμάτων με οθόνη νέας τεχνολογίας
  • Φάρους οροφής και κατευθυνόμενο φως οροφής με αεροδυναμικό κάλυμμα
  • Θωρακισμένο παρμπρίζ (επίπεδο Β4), καθώς και ενισχυμένα πλαϊνά παράθυρα και πίσω παρμπρίζ.
  • Θωρακισμένες εμπρός πόρτες με επιπλέον προστασία για τα πόδια (επίπεδο Β4)
  • Θωρακισμένο δοχείο καυσίμου
  • Ειδικός χώρος κράτησης στο πίσω κάθισμα
  • Σύστημα ασυρμάτου και μεγαφωνική εγκατάσταση
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...