Πέντε εκ. ευρώ πρέπει να πληρώσει ο Ghosn σε Nissan και Mitsubishi!

Ολλανδικό δικαστήριο αποφάνθηκε κατά του Carlos Chosn, ο οποίος θα πρέπει να πληρώσει πέντε εκ. ευρώ σε Nissan-Mitsubishi

  • -
  • -
Πέντε εκ. ευρώ πρέπει να πληρώσει ο Ghosn σε Nissan και Mitsubishi!

O πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της σύμπραξης Renault-Nissan-Mitsubishi, Carlos Ghosn, κρίθηκε ένοχος από ολλανδικό δικαστήριο, σε μια διαμάχη που είχε ο ίδιος με τους μέχρι πρότινος εργοδότες του. Αυτή ήταν μία από τις πολλές υποθέσεις που εκκρεμούν απέναντι στον Ghosn, ο οποίος έχει φυγαδευτεί και παραμένει μέχρι σήμερα στο Λίβανο. Τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε ξεκινήσει ο ίδιος ο Ghosn, αναφέροντας ότι η αποπομπή του από τον Όμιλο Nissan-Mitsubishi BV ήταν παράνομη σύμφωνα με τους νόμους του ολλανδικού δικαίου!Ο Λιβανέζος διεθνής φυγάς απαιτούσε 15 εκ. ευρώ αποζημίωση σε χαμένους μισθούς και αποζημιώσεις. Όμως, το δικαστήριο στο Άμστερνταμ αποφάνθηκε υπέρ των αυτοκινητοβιομηχανιών, και ουσιαστικά έκρινε ένοχο τον Ghosn αποφασίζοντας πως ο Λιβανέζος πρέπει να επιτρέψει 5 εκ. ευρώ, τα οποία και καταχράστηκε την περίοδο Απριλίου-Νοεμβρίου 2018.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο Ghosn παρανόμως αποφάσισε και οριοθέτησε μόνος του (!) το μισθό και τα μπόνους του, ενώ το μέλος του διοικητικού συμβουλίου που υπέγραψε σχετικά, δεν είχε τη δικαιοδοσία να το κάνει. Ο Λιβανέζος αναμένεται να κάνει έφεση, ενώ η Nissan εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση εκφράζοντας την ικανοποίηση της για τη συγκεκριμένη απόφαση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...