Το ιπτάμενο αυτοκίνητο έρχεται από τον Καναδά (videos)

Μια νέα εταιρεία που κατασκευάζει μικρά ηλεκτρικά οχήματα ξεπουλάει έχοντας να φέρει εις πέρας χιλιάδες προπαραγγελίες, ενώ ετοιμάζει και ένα ιπτάμενο μοντέλο που περιμένει το ΟΚ για να κυκλοφορήσει.

  • -
  • -

Ακόμη και σήμερα, ένας ουρανός γεμάτος αυτοκίνητα μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Το ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι ένα όνειρο που αναμένεται εδώ και χρόνια, όμως τα νομικά κενά είναι πολλά. Η τεχνολογία όμως υπάρχει και πάρα πολλοί κατασκευαστές, μικροί ή μεγάλοι, έχουν επενδύσει χρήματα για να δημιουργήσουν τη δική τους τεχνολογία.

Η Daymak είναι μια μάρκα που βρίσκεται στο παιχνίδι των ηλεκτρικών μοντέλων από το 2002. Ποτέ δεν είχε μοντέλο κανονικής παραγωγής και εστίαζε την προσοχή της σε ιδιαίτερες κατασκευές, όπως ένα go-kart με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης το οποίο ήταν για χρόνια στην αγορά. Η προσοχή της Daymak συνεχίζει να πέφτει πάνω σε ιδιαίτερα project, μόνο που έχουν αποκτήσει έντονο εμπορικό ενδιαφέρον.

Κάπως έτσι έφτασαν στο σημείο να έχουν έτοιμο το πρώτο τους ιπτάμενο αυτοκίνητο, το Skyrider. Αυτή τη στιγμή περιμένει έγκριση για να περάσει στην κανονική παραγωγή, όπως και πολλές διευκρινήσεις γύρω από αυτού του είδους τα οχήματα τα οποία μπορούν να κινούνται τόσο στο έδαφος, όσο και στον αέρα. Σύμφωνα με την εταιρεία όλοι μπορούν να κάνουν μια προπαραγγελία δίνοντας 100 δολάρια ως προκαταβολή, όμως για να φτάσει στα χέρια του πελάτη, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί το νομικό πλαίσιο γύρω από τα ιπτάμενα οχήματα.

Παρά την αβεβαιότητα σχετικά με το πότε θα έρθουν οι διευκρινήσεις από τις κυβερνήσεις, χιλιάδες άνθρωποι ανά τον κόσμο έχουν δώσει τα 100 δολάρια της προκαταβολής και περιμένουν μέχρι να ξεκινήσει η κανονική παραγωγή. Η Daymak ωστόσο, δεν έχει δεχτεί παραγγελίες μόνο για το Skyrider. Το όχημα με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην γκάμα της ακούει στο όνομα “Spiritus”. Πρόκειται για ένα διθέσιο ηλεκτρικό μοντέλο με τρεις τροχούς που μετρά περισσότερες από 4.000 προπαραγγελίες. Συνολικά έχουν γίνει 10.384 προαραγγελίες στην εταιρεία για όλα τα δημιουργήματά της, αξίας περίπου 320 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή και CEO της Daymak, ο κόσμος κατά τη διάρκεια της πανδημίας σκέφτηκε με περισσότερες λεπτομέρειες τις πραγματικές ανάγκες μετακίνησης που έχει στην καθημερινότητά του και εκτίμησε περισσότερο τις δυνατότητες που προσφέρει ένα ιδιωτικό μέσο για την πόλη. Ο κορονοϊός οδήγησε τους περισσότερους στη χρήση των προσωπικών τους οχημάτων σε αστικές διαδρομές για την αποφυγή συνωστισμού στις συγκοινωνίες, με αποτέλεσμα να ζητούν την ελευθερία και την απλότητα που δίνει ένα πολύ μικρό και ευέλικτο όχημα.  

Μια από τις καινοτομίες που θα συναντήσουμε στα αυτοκίνητα της Daymak είναι η ασύρματη φόρτιση της μπαταρίας. Θα προσφέρεται ένα σύστημα, το οποίο ο ιδιοκτήτης θα το τοποθετήσει στο γκαράζ του και δεν θα έχει την υποχρέωση να συνδέσει το όχημα με την πρίζα, παρά μόνο να παρκάρει στο συγκεκριμένο αυτό σημείο για να ξεκινήσει η φόρτιση. Η τεχνολογία δεν είναι νέα ούτε τη σκέφτηκαν πρώτοι, όμως προσθέτουν επιπλέον πόντους χρηστικότητας σε ένα αυτοκίνητο-εργαλείο για μέσα στην πόλη.



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...