Μια ημέρα με τον Marc ter Stegen και το Cupra του (video)

Ο τερματοφύλακας της FC Barcelona οδηγεί το Cupra Formentor στην Plug-In Hybrid εκδοχή του και μιλάει για τις εντυπώσεις του πίσω από το τιμόνι.

  • -
  • -

Για τον Marc ter Stegen η ημέρα ξεκινάει ιδανικά με μια κούπα καφέ. Ο τερματοφύλακας της FC Barcelona, όταν δεν ταξιδεύει για τις ανάγκες της ομάδας του, έχει μια συγκεκριμένη ρουτίνα. Τρώει πρωινό, πάει στην προπόνηση και στη συνέχεια περνά χρόνο με τα άτομα που αγαπά. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, μέσα στην καθημερινότητά του πέρασε και κάτι νέο: το Cupra Formentor e-HYBRID.

Ως πρεσβευτής της μάρκας, οδηγεί καθημερινά το Plug-In Hybrid μοντέλο. Το σπίτι του βρίσκεται 25 χιλιόμετρα μακριά από το προπονητικό κέντρο της ομάδας και φροντίζει να το διατηρεί πάντοτε φορτισμένο, διανύοντας το μεγαλύτερο μέρος της απόστασης για την καθημερινή του μετακίνηση με ηλεκτρική ενέργεια. Έχει εγκαταστήσει έναν ταχυφορτιστή στο γκαράζ του και η απλότητα στη διαδικασία της φόρτισης του λύνει τα χέρια στην καθημερινότητά του.

«Είναι πραγματικά εύκολο και άνετο. Το βάζω στην πρίζα το βράδυ και το πρωί όταν σηκώνομαι το βρίσκω πλήρως φορτισμένο» λέει χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ηλεκτροκίνηση έχει αλλάξει τον τρόπο που μετακινείται από τότε που χρησιμοποιεί το Cupra Formentor. «Είναι ένα πολύ διαφορετικό συναίσθημα. Όταν πάτησα για πρώτη φορά το κουμπί εκκίνησης νόμιζα ότι έκανα κάτι λάθος, δεν δημιουργήθηκε κανένας θόρυβος» ήταν τα λόγια του Marc ter Stegen.

«Πριν από κάθε παιχνίδι χρειάζομαι χρόνο για να συγκεντρωθώ. Στο δρόμο μου προς το γήπεδο σκέφτομαι πως θα είναι ο αγώνας, σκέφτομαι για την αντίπαλη ομάδα, πως να τους αντιμετωπίσω με βάση τις πληροφορίες που έχω για εκείνους. Μου αρέσει επίσης να ακούω μουσική, αυτό με βοηθά στη συγκέντρωσή μου» συμπλήρωσε. Αν και μένει 25 χιλιόμετρα μακριά από το προπονητικό κέντρο, ο Marc ter Stegen καίει ελάχιστο καύσιμο ή και καθόλου, με προσεκτική οδήγηση.

Η αυτονομία των 55 χιλιομέτρων είναι αρκετή για την μετακίνηση ρουτίνας, ωστόσο όταν θέλει να συνεχίσει, βάζει μπρος τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και πάει τη βόλτα του. «Είναι αυτό που έψαχνα. Δεν είναι πρόβλημα για εμένα να οδηγώ μόνιμα με ηλεκτρική ενέργεια. Το θετικό όμως είναι ότι όποτε το χρειάζομαι, οδηγώ με βενζίνη για να εξοικονομήσω την ενέργεια της μπαταρίας αν θέλω να πάω στην πόλη» λέει ο τερματοφύλακας της FC Barcelona.

Αν αναρωτιέστε ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνει μετά από έναν αγώνα, ο ter Stegen λέει: «το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να πάρω τηλέφωνο τη γυναίκα μου. Της λέω ότι είμαι στο δρόμο, πόση ώρα χρειάζομαι για να φτάσω και μιλάμε για το παιχνίδι. Μου λέει τι πιστεύει εκείνη, τι έκανα και πως έπαιξα και μετά με ενημερώνει τι κάνει ο γιος μας και αν είναι ήδη στο κρεβάτι του ή όχι».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...