Ακόμα ένα κάστρο έπεσε... Πότε παρουσιάζεται η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Lamborghini

Και όχι μόνο αυτό, αλλά πρόκειται και για τετραθέσιο grand tourer

  • -
  • -

Το τέταρτο μοντέλο στην γκάμα της Lamborghini είναι γεγονός και όπως όλα δείχνουν πρόκειται για το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο που θα φέρει το σήμα με τον ταύρο. Σύμφωνα με το αφεντικό της ιταλικής μάρκας, Stephan Winkelmann, θα κάνει την εμφάνιση του μέσα στο δεύτερο μισό της δεκαετίας που διανύουμε και φέρει μία δίπορτη, τετραθέσια διάταξη.

Το νέο GT εντάσσεται στην προσπάθεια της μάρκας να περάσει στην ηλεκτρική εποχή, η οποία συμπεριλαμβάνει και τον εξηλεκτρισμό των μονάδων ισχύος και στα ήδη υπάρχοντα μοντέλα με τεχνολογία plug-in hybrid έως το τέλος του 2024. Ο Winkelmann ανέφερε πως η διαδικασία εξέλιξης του νέου ηλεκτρικού έχει ήδη ξεκινήσει με πολλά σημαντικά στοιχεία όμως που θα καθορίζουν το αυτοκίνητο όπως τελική διάταξη του αμαξώματος (2 ή 4 πόρτες) ή ισχύς του να μην έχουν κλειδώσει ακόμα.

Η Lamborghini σκοπεύει να επενδύσει πάνω από 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ στην plug-in τεχνολογία μέσα στα επόμενα 4 χρόνια, κυρίως διότι θέλει να μειώσει σημαντικά το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, αλλά χωρίς να χάσει το DNA που την χαρακτηρίζει. To ηλεκτρικό μοντέλο λογικά θα πατά πάνω σε κάποια ήδη υπάρχουσα πλατφόρμα του VW Group, πράγμα που μας προϊδεάζει πως θα βρεθεί να έχει πολλά κοινά με μοντέλα όπως η Porsche Taycan και το Audi e-Tron GT. Όπως και να ‘χει πρόκειται για μία τελείως νέα κατηγορία της αγοράς, πράγμα που θα βοηθήσει στην αύξηση των πωλήσεων της ιταλικής μάρκας.

Εσάς πως σας φαίνεται η ιδέα μία Lamborghini με «αθόρυβη» καρδιά;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...