Mini Remastered με 125 ίππους και 0-100 km/h σε 7,8”

Μπορείς να μαντέψεις από τι κόστος θα ξεκινά η διθέσια έκδοση;

  • -
  • -

Η David Brown Automotive (DBA) μόλις ολοκλήρωσε την κατασκευή των πρώτων μονάδων του νέου Mini Remastered Oselli Edition. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο το οποίο παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 2019, με την παραγωγή του να περιορίζεται στα μόλις 60 αντίτυπα, φόρος τιμής στα 60 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του θρυλικού, πρώτου MINI το μακρινό 1959. Θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, με 2 ή 4 θέσεις, οι τιμές των οποίων θα φτάνουν τις 98.000 λίρες (114.000 ευρώ) και 108.000 λίρες (125.000 ευρώ), αντίστοιχα, προ φόρων.

engine

Κάτω από το καπό κρύβεται ένας 1.400άρης βενζινοκινητήρας με διπλά καρμπιρατέρ που αποδίδει 127 ίππους και 153 Nm ροπής. Σε συνδυασμό με ένα 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο, επιτρέπει στο λιλιπούτειο αμάξωμα να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 km/h σε μόλις 7,8 δευτερόλεπτα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής ενός αυτόματου κιβωτίου 4 σχέσεων.

Τα κρυφά όπλα του αναζωογονημένου ΜΙΝΙ όμως, έχουν να κάνουν με το στήσιμο. Αρχικά να αναφέρουμε πως εξοπλίζεται με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, σύστημα πέδησης υψηλών επιδόσεων της AP, σπορ ανάρτηση από την Bilstein, σπορ εξάτμιση και ζάντες 13 ιντσών ντυμένες με λάστιχα επιδόσεων.

Το εξωτερικό βάφεται στο χέρι σε αποχρώσεις όπως Carbon Grey και Old English White με λεπτομέρειες σε Competition Red, Royal Blue ή Heritage Green. Η γρίλια στο εμπρός μέρος φέρει το νούμερο «60», ενώ δεν λείπουν πολυτέλειες όπως φώτα τεχνολογίας LED, προβολείς ομίχλης ala rally car, και τιμόνι με επένδυση από δέρμα και Alcantara.

interior

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...