Tesla: Νέα καθυστέρηση στις παραδόσεις των Model X και S

Οι ήδη υπάρχουσες παραγγελίες μεταφέρθηκαν για το φθινόπωρο

  • -
  • -

Τα ανανεωμένα Tesla Model X και Model S έχουν καθυστερήσει σημαντικά να φτάσουν στα χέρια των πρώτων αγοραστών και όπως φαίνεται θα αργήσουν κι άλλο. Οι παραδόσεις των πρώτων κομματιών είχαν προγραμματιστεί για τον περασμένο Φεβρουάριο και το μόνο που έχουμε δει από τότε είναι αυτές οι ημερομηνίες να μεταφέρονται όλο και πιο βαθιά στο μέλλον. Το «πολύ σύντομα» που συμπεριλαμβάνουν τα μηνύματα της Tesla στους πελάτες μάλλον μεταφράζονται σε πολύμηνη αναμονή.

Πληροφορίες θέλουν παραγγελία που πραγματοποιήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου του 2021, να προορίζεται να παραδοθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο, ενώ όσες γίνονται τώρα πάνω για το 2022! Είναι ξεκάθαρο πως η αυτοκρατορία του Elon Musk συνάντησε προβλήματα στο λανσάρισμα των νέων Model S και X, με κανένα από τα δύο να μην κατασκευάζεται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ η πηγή του προβλήματος παραμένει προς το παρόν άγνωστη. Θα μπορούσε να έχει να κάνει με την παροχή πρώτων υλών ή να σχετίζεται με το γεγονός πως, το «φρεσκάρισμα» ήταν μεγαλύτερο απ’ όσο νόμιζαν.

Παρά το ήδη μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, είναι πολύ πιθανό οι ημερομηνίες παράδοσης να ξαναμεταφερθούν και ίσως το Model X να μην προλάβει να βρεθεί στην αγορά πριν το 2022. Πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο πλήγμα για την αμερικανική μάρκα, καθώς διανύει μία περίοδο που οι νέες επιλογές των αντίπαλων κατασκευαστών στις συγκεκριμένες κατηγορίες έφερε μείωση στις πωλήσεις των δύο μοντέλων, την οποία θέλει να αντικρούσει αλλά η παρούσα κατάσταση σίγουρα δεν βοηθάει.

Η Tesla στοχεύει στην παραγωγή 2.000 μονάδων κάθε εβδομάδα (περίπου 100.000 τον χρόνο) με το κάθε κομμάτι να κοστίζει κατά μέσο όρο 100.000 δολάρια. Αυτό μεταφράζεται σε πιθανά έσοδα από τα Model S και X που ξεπερνούν τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που κάνει τις πολύμηνες καθυστερήσεις αρκετά κοστοβόρες για την μάρκα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...