Το χθες και το σήμερα της Alfa Romeo στο θρυλικό Mille Miglia

Για ακόμα μια χρονιά, η Alfa Romeo, θα συμμετέχει στον «πιο όμορφο αγώνα του κόσμου», αλλά με πρωταγωνίστρια τη νέα Alfa Romeo Giulia GTAm

  • -
  • -

Για ακόμα μια χρονιά, η Alfa Romeo, θα συμμετέχει στην ιστορική αναπαράσταση του Mille Miglia, του θρυλικού αγώνα που σύμφωνα με τον Enzo Ferrari είναι «ο πιο όμορφος αγώνας του κόσμου». Για το 2021 μια σειρά κλασσικών Alfa Romeo που ανήκουν στο τμήμα Heritage της μάρκας θα βρεθούν στη σειρά εκκίνησης, ενώ τη διοργάνωση θα υποστηρίξει ένας στόλος από σύγχρονες Giulia και Stelvio.

 

Η φετινή, 39η χρονιά του “Frecia Rossa” («Κόκκινο Βέλος»), θα φιλοξενήσει έναν μεγάλο αριθμό κλασσικών αυτοκινήτων ανεκτίμητης αξίας. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, τα μοντέλα που επιτρέπει να δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει να συμμετείχαν στο κλασσικό αγώνα Mille Miglia, που έλαμψε για τρεις δεκαετίες μεταξύ του 1927 και του 1957, χρονικό διάστημα κατά το οποίο η Alfa Romeo κατέκτησε 11 νίκες.  Αυτό είναι ένα ρεκόρ που δεν θα ξεπεραστεί ποτέ και η Ιταλική μάρκα τιμά την ιστορία της συνεχίζοντας να συμμετέχει στη σύγχρονη εκδοχή της κλασσικής διαδρομής μεταξύ Μπρέσια και Ρώμης.  

 


MAΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ALFA ROMEO GIULIA GTAm

Πέρα από την ιστορική αξία της διοργάνωσης, το 1000 Miglia, αποτελεί και μια γέφυρα μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος της αυτοκίνησης. Στην πρώτη γραμμή θα βρίσκεται η νέα Alfa Romeo Giulia GTA, ένα μοντέλο που αντλεί έμπνευση από τη θρυλική Giulia GTA του 1965 που εξελίχθηκε από την Autodelta στο κέντρο δοκιμών του Balocco. Συνολικά περισσότερες από 30 νέες Giulia και Stelvio θα συνοδεύσουν τα κλασσικά αυτοκίνητα στην εξαντλητική, αλλά μαγική πορεία του 1000 Miglia. Το τμήμα Stellantis της Heritage χάρη στους έμπειρους μηχανικούς του Officine Classiche προετοίμασαν μια σειρά κλασσικών Alfa Romeo, μεταξύ των οποίων και την εκθαμβωτική Alfa Romeo 6C 1500 SS (1928). Οι συγκεκριμένοι μηχανικοί έχουν τη χαρά εκτός από τα αυτοκίνητα που ανήκουν στο τμήμα Heritage της Stellantis να φροντίζουν και κλασσικά Fiat, Alfa Romeo, Lancia και Abarth ιδιωτών που ζητούν την καλύτερη δυνατή φροντίδα για τα αγαπημένα τους αυτοκίνητα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...